*Nettavisen* Nyheter.

Vektere kjøpte sex – får fortsette i jobben

STORKONTROLL: Politiet med vandelskontroll av vektere. (Personenen på bildet har ingenting med saken å gjøre) Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Fire vektere som er bøtelagt for kjøp av seksuelle tjenester fortsetter i jobben. Det kommer frem av politiets årlige vandelskontroll.

OSLO: Politiet i Oslo har gjennomført vandelskontroll av alle ansatte i vaktselskaper med hovedkontor i hovedstaden, slik loven pålegger politidistriktene å gjøre.

Del på Facebook

– Det mest alvorlige tilfellet vi fant, er dette med sedelighet, hvor det var seks personer som var domfelt. En var dømt for voldtekt av en mindreårig. I tillegg var det fire tilfeller av kjøp av seksuelle tjenester, og et tilfelle av seksuelt krenkende atferd, sier politiinspektør Bjørn Vandvik ved Utlendings- og forvaltningsseksjonen under dagens pressekonferanse på politihuset.

Av disse sakene viser tilbakemeldingene fra vaktselskapene hvor disse personene er ansatt at personen som er dømt for voldtekt ikke lenger er i jobben, mens de fire som er bøtelagt for salg av seksuelle tjenester fortsatt er i jobb.

Det siste forholdet, som gjelder seksuelt krenkende atferd, mangler politiet tilbakemelding på, og det er derfor usikkert om denne personen fortsetter i jobben.

I oversikten av politiets utvalg av alvorlige forhold dukker det også opp et tilfelle av grovt tyveri, hvor personen er dømt til 21 dagers betinget fengsel, tre tilfeller av vold, hvor av en av personene er idømt 100 dagers fengsel.

I tillegg er det sytten tilfeller av ordensforstyrrelser hvor flere personer er bøtelagt.

Med unntak av disse forholdene er tallene fra årets kontroll i hovedsak positive. Sammenliknet med tallene fra fjoråret, hvor 280 av 7711 ansatte hadde vandelsanmerkning, viser totaloversikten i år at 153 av 7542 ansatte har en slik anmerkning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag