RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vekterordningen forlenges trolig


På gårsdagens konferanse i regi av Akerselva vel kom det fram at det er flertall for å forlenge vekterordningen på nedre del av Grünerløkka. Fra venstre: Christian Tybring-Gjedde (Frp), Odd Einar Dørum (V) Bård Folke Fredriksen (H), Rune Gerhardsen (Ap) og styreleder i Akerselva Vel, Per Carlenius.
På gårsdagens konferanse i regi av Akerselva vel kom det fram at det er flertall for å forlenge vekterordningen på nedre del av Grünerløkka. Fra venstre: Christian Tybring-Gjedde (Frp), Odd Einar Dørum (V) Bård Folke Fredriksen (H), Rune Gerhardsen (Ap) og styreleder i Akerselva Vel, Per Carlenius.
Flertallet i bydelsutvalget på Grünerløkka vil ikke forlenge vekterordningen, men Frp i bystyret er forberedt på å overkjøre de lokale politikerne.

RÅDHUSET: - Flertallet i bydelsutvalget på Grünerløkka står i sterk kontrast til beboernes opplevelser og tilbakemeldingene vi har fått. Jeg er helt sikker på at narkoselgerne vil strømme tilbake i slutten av mai og denne saken er så viktig at vi ikke skal fremme dette forslaget, sier gruppeleder Svenn Kristiansen i Frp.

I ettermiddagens bystyremøte vil han legge fram en sak hvor han ber byrådet legge til rette for at bomiljøvaktordningen på nedre Grünerløkka videreføres.

Går i dialog med byrådet

Det var Ap, Sv og Rødt som med flertall bestemte seg for å si nei til videreføring av vekterordningen i bydelen på et møte i forrige uke,

Bydelsutvalgsleder Hilde Larsen (SV) forteller at det så langt ikke har vært politisk kontakt mellom byrådet og bydelsutvalget, men at hun klokken 14 i dag (onsdag) skal i et møte med byrådsleder Erling Lae (H).

Jeg er veldig glad for at vi får til et slikt møte. Jeg vet ikke hva som kommer ut av saken, men jeg er sikker på at vi har felles interesser og det er å sørge for at folk på Grünerløkka føler seg trygge. Vi har sikkert ulike løsninger på problemet. Det viktigste er permanente løsninger, sier hun.

- Hvorfor er du og flertallet i BU skeptiske til en vekterordning?

- For det først er det ikke en varig løsning, for det andre mener vi det er en offentlig oppgave. At det er politiet som må sørge for lov og orden. Problemet har bare spredd seg til andre steder i bydelen, sier Larsen og viser til området rundt Bellonahuset og Thorvald Meyers gate.

Legger prinsippene til side

Det er trolig politisk flertall i bystyret for en forlengelse av vekterordningen.

På tirsdagens konferanse om temaet, i regi av Akerselva Vel, kom det signaler fra Høyre og Venstre om at partiene vil støtte en forlengelse av vekterordningen.

-Venstre er fortsatt åpen for å bruke vektere fordi vi ikke kan se på at ting flyter, sa Odd Einar Dørum (V) som vil legge prinsippene til side, samtidig som han vil kreve at byrådet i Oslo går i det han kaller knokkelforhandlinger med Oslopolitiet. I følge Dørum har han forankret støtten til vekterordningen hos gruppeleder Ola Elvestuen i bystyret og hos BU-nestleder Jarl W. Alnæs på Grünerløkka.

Også Høyres Bård Folke Fredriksen er positiv:

- Aller helst skulle jeg og Høyre ha sett at problemene kunne være håndtert av politiet alene. Vi ønsker ingen privatisering av politi- og rettsoppgaver, men mangel på synlig politi og politisk vilje til å gjøre noe med det på statlig plan gjør oss nødt til å innføre beboervakter. Vekterne kan ikke erstatte politiet, men de kan skape trygghet, sa Bård Folke Fredriksen på gårsdagens konferanse.

Støtte fra KrF

Varaordfører Aud Kvalbein (KrF) var ikke klar over at saken blir tatt opp på ettermiddagens møte, men synes saken er såpass alvorlig at hun ønsker en forlengelse av vekterordningen.

- Vi har vært positive til vekterordningen, selv om det egentlig er en politioppgave. Situasjonen har vært så alvorlig at det har vært viktig å gå inn med en vekterordning. Jeg skjønner at befolkningen har opplevd det som positivt og jeg er derfor positiv til en forlengelse av dette hvis det tjener befolkningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere