RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Jacob Kirkevaag

Vel forberedt til 2011

Sommerstemningen steg mange hakk da "A beautiful Day" innledet siste BU-møte før ferien.

FURUSET:  Det har ikke gått upåaktet hen at Almedie dro hjem den gjeve Amandusprisen for beste musikkvideo. Og nå var det bydelspolitikernes tur til å gjøre stas på prisvinnerne.

Ahus

Konstituert administrerende direktør Øyvind Graadal ved Ahus, mente det ble som å hoppe etter Wirkola, da han skulle orientere om sitt foretak etter de unge prisvinnerne. Han tråkka i alle fall skikkelig til på hoppkanten.

– Hovedstadsprosessen er en av de største reformer som er prøvd i Helse-Norge, med over 130 000 som skal flytte sykehus. De som tror dette skal gå på skinner fra 1. januar 201, tar feil. Må regne med mange skjær i sjøen.

Han gikk videre inn på hvilke forberedelser som ble gjort for å ta imot Bydel Alnas innbyggere fra samme dato.

– Jeg hadde ikke vært betenkt på å legge meg inn på Ahus om jeg var syk, sa Graabøl og fortsatte:

– Vi har blitt mest kritisert for et elendig tilbud til psykiatri og rus, til de flerkulturelle og til geriatri og rehabilitering. Vi har tatt til etterretning alt det vi fikk pepper for, og startet arbeidet med å gjøre noe med dette.

Han fikk spørsmål om det var "lik i lasten" à la Bærum fra Høyres Børge Ingvaldsen, men kunne avkrefte dette.

Vel forberedt

Møtekartet var ellers i all hovedsak viet økonomi.

– Vi har hatt et mindreforbruk helt siden 2005. Noe av dette har vi kunnet dra med oss videre år for år, forteller bydelsdirektør Erik Kjeldstadli på spørsmål om hvorfor det ser så lyst ut i akkurat Bydel Alna og legger til:

– Vi har hatt store utfordringer samtidig som at vi har tapt på alle omleggingene og kriterieendringene i samme periode. Og vi har bygget Haugentunet.

Han sier videre at om det ser ut til å bli et mindreforbruk på vel 20 millioner kroner inneværende år, mangler det fortsatt like mye for å få budsjettet for neste år til å gå i balanse.

Eneste sak som skapte litt hodebry var et forslag om etablering av asylmottak i bydelen.

– Norge har gode tradisjoner med beskyttelse av flyktninger, og en bør være forsiktig i omtalen og vedtakene i en slik sak, sa Baghi Taleb Ol Elm fra SV.

Og BU henstilte de styrende om å finne annen lokalisering utenfor Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere