*Nettavisen* Nyheter.

Veldig fornøyd

Nå kommer bysyklene også utenfor Ring 2. ARKIVFOTO

Etter tre års kamp kan endelig Matti L. Arentz (V) juble over at det kommer bysykler utenfor Ring 2. Men det kan ta tid.

GAMLE OSLO: Jeg er veldig fornøyd med dette vedtaket. Vi har jobbet med dette i tre år, sier medlem i bydelsutvalget, Matti L. Arentz (V).

Det var i bystyremøtet sist uke at det ble vedtatt at det nå også skal komme bysykler utenfor Ring 2. Tidligere har bysyklene kun vært plassert inenfor ringen, men behovet har vært økende i lang tid, og mange krefter har jobbet for å utplassere sykler også utenfor Ring 2, særlig i forbindelse med kollektivknutepunkter.

Må lytte til bydelene

I utgangspunktet så bør vedtaket innebære at man plasserer sykkelstativer i de områdene som vi tidligere har skissert, men dette vet vi ikke før saken har vært ute på anbud. Jeg håper vi da får en aktør som lytter til bydelenes ønsker, sier Artentz, som ser for seg at bysyklene kan komme på for eksempel Ensjø og Helsfyr t-banestasjon, Galgeberg, Kampen og Vålerenga.

Oslo har per i dag 1200 bysykler utplassert, mens 1800 nye allerede er vedtatt at skal plasseres ut.

Men akkurat når og hvor de 1800 syklene kommunen ønsker å sette ut kommer på plass, er fortsatt usikkert.

Kan ta tid

Denne saken følges nå opp på vanlig måte. Det vil si at den i samsvar med lov om offentlig anskaffelse skal ut på en anbudsrunde om de 1800 syklene, som kommer i tillegg til de 1200 syklene som allerede er satt ut, sier byråd for miljø og samferdsel, Peter N. Myhre (Frp).

Tidligere har dagens leverandør av bysykler, Clear Channel hevdet at det tar for lang tid å få plassert ut nye sykkelstativer. Komplisert regelverk, svarer Myhre, som ikke kan gi noen tidsfrist for når de nye syklene vil komme.

Det er for tidlig å si. Loven er ganske komplisert så dette tar tid, men det er jo en fordel med det også, for davil man få dem med beste mulige vilkår, sier Myhre, som er fornøyd med at bysyklene nå også vil komme utenfor Ring 2.

Jeg synes vedtaket er veldig bra, det er jo i samsvar med det byrådet innstilte på, sier han.Peter N. Myhre (Frp)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.