RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veldig ærefullt


Sven Bue Berger er stolt over prisnomineringen.Foto: Anne Marie Huck
Sven Bue Berger er stolt over prisnomineringen.Foto: Anne Marie Huck
Dette er veldig hyggelig for bydelen, sier Sven Bue Berger om nomineringen til den internasjonale hjemløshetsprisen.

St. Hanshaugen: Det er veldig ærefullt og hyggelig at Bydel St. Hanshaugen er nominert, sier Sven Bue Berger, avdelingssjef for velferds- og helseavdelingen

Bydelen fikk finaleplass i den verdensomfattende hjemløshetsprisen World Habitat Awards 2007-2008. Selve prisene gikk til prosjekter i USA og Vietnam, mens Bydel St.Hanshaugens prosjekter nå er å finne på «Wall of honour».

I lang tid

Sven Bue Berger forteller at mange i bydelen har jobbet med prosjektet, som hjelper vanskeligstilte mennesker med bosituasjonen, i lang tid. Vi møter hamutenfor ett av byggene som inngår i bydelens arbeide. Det ligger i Schandorffs gate, like bak hovedbiblioteket. Bue Berger sier at det er flere mennesker som har klart å komme seg veien videre til andre kommunale leiligheter, for å bo helt for seg selv, etter lengre boopphold i bygget Han forteller at det ikke har vært noen beboere som har blitt kastet ut av denne boligen, noe som ganske enkelt er et tegn på at man har gjort noe riktig.

Dette er ekstremt positivt, sier han.

Hemmelighet

Han mener hemmeligheten til suksessen til bydelens mange boprosjekter for folk med ulike dobelldiagnoser innen rusproblematikk og psykiske lidelser, er enkel:

Vi forsøker å tilpasse oss beboerne; de skal ikke være nødt til å tilpasse seg et system. Det er nemlig slik at man ikke kan forlange at folk forandrer seg, sier en fornøyd Bue Berger.

Bydelen har ansvaret for flere booppfølgingssprosjekter (Flexbo, Grefsenlia, Fredensborg, Schandorffsgate, Schwensens gate og Ullevålsveien) som går ut på å bosette svakere grupper, som nå også er blitt anerkjent internasjonalt. av World Habitat. Awards.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere