RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velfortjent prisdryss

Det er alltid et av årets høydepunkter for Nordstrands Blad når idrettsprisen kan deles ut. Prisen ble i går delt ut for femte år på rad, og det er Senter Syd, en fagjury og leserne i Nordstrands Blad som i fellesskap kommer frem til vinnerne.

Forslagene som kommer inn hvert eneste år vitner om noe vi allerede vet: det er utrolig mange som legger ned en stor innsats i lokalmiljøet på idrettsarenaen. Og det er nesten like mange ildsjeler og støttespillere som gjør en innsats utenfor banen. For ikke å si alle som gjør begge deler, for økonomien i idrettslagene er for 99 prosent av alle norske idrettsutøvere slik at en selv må yte en innsats utover det rent treningsmessige. Loddsalg, vaffelsteking eller kjøring til og fra stevner og kamper.

Jostein Haraldseid er en ildsjel som sørger for at det finnes treningstilbud å gå til. Selv om han er passert 70 år, er han fortsatt å se på start- og resultatlister i friidrettsmesterskap, ja han vant faktisk nordisk mesterskap i veteranklassen på to sprint-distanser så sent som i år! Men det er hans innsats på tillitsvalgtsiden i Bækkelaget SKs friidrettsgruppe gjennom 28 år som er grunnlaget for ildsjelprisen. Han har alltid vært opptatt av å få de unge med på friidrett, og har ingen planer om å gi seg med de første.

Det var også på tide at Holmlias innebandy-damer ble hedret med en egen pris i sitt nærmiljø. Siden 2000 har damene vært utilnærmelige, og derfor ikke overraskende at folkets stemme gikk til disse suverne spillerne. Som har et stort ønske i forbindelse med mottakelsen av prisen: mer publikum på kampene!

Men de som stjal mest oppmerksomhet i pausen på BSK Våg i går, var nok Allsportsgruppen i Nordstrand IF. Her har NIF kommet opp med et tilbud til unge idrettsutøvere som trenger et tilbud utenfor det tradisjonelle. Her legges treningen opp for barn med utviklingshemming, og det er en ordentlig innsats som legges ned: Jeg er opptatt av at barna blir svette. Det skal ikke være noe dill, sier trener Kaja Giltvedt.

Like fullt er det selvsagt også mye idrettsglede både på trening og i konkurranser, og de sosiale og fyiske gevinstene av tiltaket er meget gode. Ja faktisk så gode at barn kommer til Nordstrand helt fra Askim og Drøbak for å være med. Virkelig et tiltak som fortjener en pris, med ildsjeler som Kaja Giltvedt og Christian Johansen i sin midte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere