RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velg denne vinen til spansk makrell


Spania har definitivt mer å by på enn oksidative, eikede, tunge hvitviner fra de sentrale varme delene av landet.
Spania har definitivt mer å by på enn oksidative, eikede, tunge hvitviner fra de sentrale varme delene av landet. Foto: Foto: Carl Martin Nordby
Escabeche er en krevende rett å velge vin til. Jeg setter, naturlig nok, min lit til Spania.

Syltet, fet fisk med eddik, olje, krydder og aioli byr på utfordringer. Her finnes smaker i alle retninger, noe som gjør vinmatchingen vanskelig. I slike tilfeller er det ofte best å finne drikke i rettens hjemland. Her har mat og vin utviklet seg sammen over lengre tid, og komplementerer hverandre gjerne smaksmessig.

Når det gjelder escabeche, har tilberedningsmetoden røtter ved Middelhavet og i Mellom-Amerika. Jeg har valgt å satse på en vin fra den europeiske siden av familietreet.

Vin fra Spanias nord

Spania har definitivt mer å by på enn oksidative, eikede, tunge hvitviner fra de sentrale varme delene av landet. Prøv heller en vin fra det milde og frodige klimaet i nord, og la deg overraske!

Galicia i Nordvest-Spania er landets grønneste område, med mye flott natur. Beliggenheten ved kysten gjør fisk til en viktig del av det lokale kjøkkenet. Vinene som lages her, er også i stil med det maritime miljøet. Rias Baixas er et vinområde som har hatt stor framgang de senere årene.

Druen er Albariño, og er den samme som over grensen til Portugal kalles Alvarinho og brukes i vinho verde-produksjonen. I Rias Baixas blir den litt fyldigere enn hos sine portugisiske naboer, men beholder det grønnlige, friske preget.

Old el Pazo

Ukens vin er Pazo de Señorans Albarino 2010 (4534801, bestillingsutvalg, kr 180). Dette er en vin med duft av lime, sitron, pære, eple og urter. Smaken er fyldig, med stram og frisk syre. Det kommer godt med til den syrlige marinaden og den fete fisken.

Vinen renser bra opp etter de vanskelige elementene, og fungerer også fint i det totale smaksbildet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere