Velg livets vann til krabbesubbe

EKSPERT: Ole Martin Alfsen.

EKSPERT: Ole Martin Alfsen.

Suppe kan være litt til hodebry når en skal velge drikke til.

ANBEFALT: Gilde Skalldyrs Aquavit,

I GLASSET: Dels på grunn av suppens konsistens, som jo er flytende. Men også suppens høye temperatur gjør at mange viner miste mye av identiteten i møtet med varm suppe.¨

LES OGSÅ: Krabbesuppe

Så det er ikke så vanskelig å forestille seg tradisjonen med hetvin til suppe. For eksempel Sherry, gjerne servert i romtemperatur.

Den kan med sitt høye alkoholinnhold og smaksintensitet matche disse utfordringene. En skal likevel ikke utelukke vanlige bordviner, men det kan som sagt oppleves som litt tynnere enn vanlig.

Her har vi jo en suppe som er langt i fra tynn. Konsistensen er fet, rik og sitter lenge igjen i munnhulen.

Både den kremete konsistensen og den kraftige smaken varer og varer. Med en så intens smak av hav, krabbe og fløte er det ikke bare bare å komme etter med en misjon om å harmonere og forlenge de gode smakene.

Chardonnay og Chablis

Av viner som fungerer synes jeg nok chardonnay generelt har det beste utgangspunktet. Fra det opprinnelige opphavet får vi viner med flott syrestruktur, kombinert med god fedme og rikhet som trengs til slike supper.

I tillegg vil mineraliteten i disse vinene fint spille opp mot suppens egen intense smak av skalldyr. Her er det litt opp til hver enkelts smak og behag.

Både kraftig Chablis uten eik og fatgjærede viner fra lenger sør i området kan gå bra.


Sommerstid ville jeg definitiv foretrukket en friskere Chablis. Men skal du ha en som fungerer, må du opp i kvalitet, og da blir det fort litt dyrere.1er eller Grand Cru er det som gjelder her.

Dillakevitt

En helt annen innfallsvinkel er å gå nærmere strandkrabbenes egen opprinnelse, og se mot våre egne produkter. Og en ting jeg mener er litt undervurdert til våre skalldyr, er akevitten vår.

Da aller helst de lyse, som ikke er preget av eik, men heller smaker av vår friske natur.

34202 Gilde Skalldyrs Aquavit, Arcus, Norge. Kr 209,90 (Fullsortiment) er et eksempel på nettopp det.

I tillegg til de rensende elementene som virkelig tar tak i fettet og klarner opp munnhulen, er den med sin klare smak av dill et supert akkompagnement til smaken her, og løfter dette virkelig opp til nye høyder som forlenger måltidet langt ut i sommernatten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.