RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velg mellom seks innganger


 
 
Majorstuen stasjon foreslås oppgradert til internasjonal standard for 2,3 milliarder. Oslos nest største knutepunkt kan bli underjordisk.

MAJORSTUEN: Oslos nest største knutepunkt kan få seks innganger: Fra Valkyrie Plass, far Vinkelplassen, fra Majorstuhuset, fra Harald Hårfagres gate, fra Gardeveien, og fra Politihøgskolen.

Under bakkenivå

Det kom frem for publikum under et allmøte som ble holdtpå Deichmanske bibliotek på Majorstuen forrige uke.

Det er ingeniørselskapet Norconsult som har laget rapporten som skal danne bakgunnen for en eventuell reguleringsplan som fremmes av Ruter.

Utrednignen tar utgangspunkt i å senke Majorstuen t-bane-stasjonunder bakkenivå, slik at taket på stasjonen blir liggende like under bakkenivå på tilstøtende gater. En av ambisjonene bak utredningen har vært å lage løsninger som muliggjør å få anlagt adkomster på begge sider av Kirkeveien.

2,3 millarder

T-banestasjonen er i dag dårlig tilrettelagt med hensyn til omstigninge til buss og trikk. Gangavstandene er lange, gater må krysses, området er trafikkfarlig.

Den nye stasjonen er estimert til å koste mellom 1,4 og 2,3 millarder kroner, og byggetiden er anslått til å være tre og et halvt år.

Bygging av ny stasjon vil delvis finansieres av salg 10 000 kvadratmeter tomt, på Majorstutomten. I følge Norconsult er det anslått at dette vil innbringe 1 millird kroner, og skal dekke deler av utbyggingskostnadene.

Majorstutomten eies av KTP

(Kollektivtransportproduksjon, tidligere Oslo Sporveier).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere