RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velger biogass-kommune i høst


Øystein Ihler
Øystein Ihler
Miljøbyråd Jøran Kallmyr (FrP) står fast på at det ikke blir bygget noe biogassanlegg på Klemetsrud.

SENTRUM/KLEMETSRUD: Bystyret har bestemt at byrådet får avslutte forhandlingene om hvor Oslo kommune skal levere matavfall for å få produsert biogjødsel og biogass. I utgangspunktet hadde Energigjenvinningsetaten samtaler med 20 kommuner, før de landet på Ullensaker, Nes og Sørum. Nå har Ullensaker trukket seg, og man står igjen med to alternativer.

- Vi regner med at det blir bestemt hvor anlegget skal bygges i løpet av september, sier markedsdirektør Øystein Ihler.

- Jeg kan garantere at det ikke blir biogassanlegg på Klemetsrud, sier byråd Jøran Kallmyr. Valget står mellom Nes og Sørum på Romerike.

Bedre for jordbruket

Det var opprinnelig tenkt å legge dette bioanlegget i tilknytning til det nye utsorteringsanlegget for søppel på Klemetsrud. Men da nærmiljøanalysen kom på bordet ble det klart at området ikke var egnet, både på grunn av logistikk og nærhet til naboer.

Anlegget på Romerike skal legges 800 meter vekk fra folk.

- Dermed reduserer vi kraftig sjansen for luktutslipp som kan sjenere naboer, sier Ihler.

- Ferdigprodusert biogjødsel er transportintensiv, og det er derfor godt at vi får produksjonen nærmere jordbruksområder, med tanke på miljøet, sier Ihler.

Biogassen vil bli solgt til en distributør, som sannsynligvis vil selge til flåtekunder, som eksempelvis kan være Ruter. I Oslo har Energigjenvinningsetaten og Vann- og avløpsetaten inngått avtale med AGA AS om distribusjon av oppgradert biogass fra Bekkelaget renseanlegg. Teknisk Ukeblad melder at 100 oslobusser skal kunne kjøre på slik gass i løpet av ett til tre år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere