RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velger ikke CO2-gjerrige biler


Nordmenn prioriterer komfort, fremkommelighet og kjøreytelse når de velger bil.
Nordmenn prioriterer komfort, fremkommelighet og kjøreytelse når de velger bil.
Det finnes nå over 60 bilmodeller som har utslipp under 140 gram. Men de vil ikke norske bilkjøpere ha.

Til tross for at stadig flere nye bilmodeller nå kan leveres med lavere utslipp, velger norske bilkjøpere i stor grad biler med relativt høye utslipp.

Statistikken fra Opplysningsrådet For Veitrafikken (OFV) viser at folk flest ikke prioriterer miljø i særlig grad når de velger ny bil. Komfort, fremkommelighet og kjøreytelse synes viktigere. Derfor foretrekker fremdeles mange litt store biler med kraftige motorer og utstyr som firehjulsdrift og automatgir.

Gjennomsnittlig CO2 utslipp fra nye personbiler registrert i 2008 ble 158 gram per kilometer. Dette er om lag samme nivå som for året før (159 gr/km).

Tallene fra OFV viser at det må mer til enn et bredt modellutvalg for at nordmenn skal kjøpe biler med lavt CO2 utslipp, sier direktør Erik Andresen i Bilimportørens Landsforening (BIL).

I dag finnes over 60 forskjellige nye bilmodeller som har utslipp under 140 gram per kilometer og flere biler med lave utslipp vil bli lansert fremover, sier Andresen.

Han mener fjorårets salgsstatistikk tydelig viser at den mest effektive metoden for å styre nordmenns bilvalg er å motivere gjennom avgiftsnedsettelser.

Det må lønne seg å velge biler med lave utslipp. Det er først når det virkelig merkes i lommeboka at folk blir villige til å forandre sine prioriteringer og valg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere