RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velger sted etter behov

Beliggenhet anses av 97,7 prosent av nordmenn som helt avgjørende for boligkjøp. I Groruddalen gjelder det hovedsakelig den interne beliggenheten.

Groruddalen: Ifølge en ny undersøkelse utført for rubrikktjenesten Tinde er det beliggenheten som styrer boligkjøpet nå for tiden. For 89,9 prosent betyr prisen like mye. Faglig leder for OBOS-megleren på Tveita, Trond Øye mener at i Groruddalen gjelder det først og fremst den interne beliggenheten.
De fleste som kjøper bolig i Groruddalen kjenner området godt. De har ofte spesielle ønsker som at de heller vil bo på den siden av gata i forhold til den andre. Dessuten kan det skille en god del på salgssummen om leiligheten ligger vestvent i stedet for østvent til og med i samme blokk, sier han. At beliggenheten teller mest tyder på at folk har godt med penger. Det betyr at man har råd til å stille høyere krav.

Stadig nye rekorder

Ingen av meglerne Lokalavisen Groruddalen har vært i kontakt med kan trekke frem ett område som fortrekkes oftere enn andre. Topp beliggenhet i Grouddalen? Det kommer helt an på kjøperen.
Det er så mange forskjellige behov. Noen ønsker utsikt, andre ønsker hage. Dessuten ser jeg helt klart en trend på at pent selger. Folk ønsker å flytte rett inn. De har annet å drive med enn å pusse opp. Folk legger gjerne litt mer penger på bordet med en gang for å slippe å bruke tid på oppussing i etterkant, sier Krogsveen-megler Inger Helene B. Simensen. Men at folk er villig til å legge penger på bordet, det er det ingen tvil om.
Det er stadig salgsrekorder. Nå solgte vi en bolig på Lindeberg til 550.000 kroner over sist "all-time-high". Slik overalt i Groruddalen. Så det er et godt market for selger kan du si, over hele Groruddalen, sier Øye.

Nær familien

Dessuten ønsker flere å flytte tilbake til barndomstraktene sine etter å ha bodd en kortere periode for eksempel i sentrum.
Spesielt unge ønsker å bo sentrumsnært med gangavstand fra byens kafé og uteliv. Da firer de ofte på kravene i forhold til størrelse og standard. Etter hvert, og spesielt med tanke på familieforøkelse eller samlivsbrudd, flytter man tilbake til kjente trakter, fortsetter han. I tillegg trekker han frem kvaliteter som nærhet til marka og familie og venner som grunner til at folk velger beliggenhet i Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere