*Nettavisen* Nyheter.

Velger tradisjonelt

Helene Annerløv (70) har trent mensendieck i snart 20 år. - Dette gjør godt!, sier Korsvolldamen.

Store, hippe, kommersielle treningssentre popper opp, men fortsatt velger mange tradisjonelt. Mensendieck gjør godt for kroppen, sier Helene (70) fra Korsvoll.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Fint å ha noen å trene fast sammen med, sier Bjørg Kari Berntzen (til venstre) og Torill Berntsen ved siden av - fra Kjelsås. Ytterst til høyre Grete Eckhoff som reiser helt fra Østensjø til Storo for å delta på mensendieck, og instruktør Peter Olstad.

STORO/NYDALEN: Hver høst og hver januar skriver media mer enn ellers om trening - og særlig om de store treningskjedene.

Men ikke alle velger å melde seg inn på eksempelsvis Sats og Elixia - mange foretrekker fortsatt tradisjonelt inne-treningstilbud - som eksempelsvis Helene Annerløv (70) fra Korsvoll. Hun er snart på 20. året med mensendieck.

Gjør godt for kroppen!

Instruktørene er selv fysioterapeuter, så jeg føler meg virkelig i trygge hender. Gruppene er heller ikke så store, så alle blir "sett". Mange av øvelsene tar jeg også med meg videre utover i ukens forskjellig gjøremål, som f. eks. riktig løfteteknikk og bøyeteknikk, sier spreke Helene, som Nordre Aker Budstikke treffer på Storo og Nydalen Mensendieck-Fysioterapi.

Mensendieck gjør så godt for kroppen min. Jeg satser på 20 år til jeg, med denne trimmen, ler hun.

Og mange velger som Helene - treningssalen er nesten fyllt opp med godt voksne deltagere denne onsdags formiddagen, men kun kvinner. Kvinner som nå venter på Peter (!) - dagens instruktør.

Men mannen min trener også her, på kveldstid, sier Helene som også legger til at trimmerne gjerne møter opp noe tid før partiet begynner.

Da får vi tid til å skravle litt . Det er viktig det og, sier Helene.

God kontakt med kroppen

Kjelsåsdamene Bjørg Kari Berntzen og Torill Berntsen er også rutinerte mensendieck'ere, men "nye" på Storo-tilbudet.

Vi har også vært innom de store treningskjedene, men trives best med mensendieck i "mindre forhold". Og så er det jo veldig hyggelig å kunne være to som liker den samme treningen, sier naboene, som i tillegg gjerne runder av innetrimmen med en tur ut i skog og mark.

Noe av det fine med mensendieck er at man får veldig god kontakt med egen kropp. I tillegg opplever vi trimmen som forebyggende, bevegeligheten holdes godt ved like, den lindrer plager og virker styrkende på muskulaturen. For oss er dette den riktige treningen, sier Kjelsåsdamene.

"Jintene"

Og så er Peter - opprinnelig fra Brumunddal - på plass med "alle" kvinnene, eller "jintene" som han selv kaller de.

Og etter noen oppvarmingsrunder er "jintene" godt i gang med dagens øvelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.