Gå til sidens hovedinnhold

Velgerne skal kjenne oss igjen

Lenge satt han i opposisjon og ble nedstemt i de fleste saker. Nå sitter Arild Gjervan (H) som gruppeleder for et parti i rent flertall. Da har vi heller ingen å skylde på, sier han.

RØA: Å sitte i fylkestinget i Akershus ga ikke Arild Gjervan mange politiske seire. Faktisk måtte han smått frustrert se at partiene på venstresiden banket igjennom sine saker. Nå sitter han selv i førersetet som gruppeleder for syv andre partikolleger i bydelsutvalget. Han får det som han vil. Det er en aldri så liten revansj. Men det kan aldri bli en sovepute. Gjervan er opptatt av å levere varene som ble tilbudt i valgkampen.

De som stemte på oss, skal kjenne oss igjen, slår han fast.
Men Skeid-supporteren som trådte sine barnebein på arbeiderstrøket Torshov, synes likevel det er godt å få gjennomslag for Høyres saker.

Klart det er deilig! I fylkestinget tapte vi stort med én og to stemmer. Det var jo litt kjedelig. Nå er vi i en takknemlig situasjon.

Samarbeid

Men Gjervan liker ikke å hovere. Han ser ingen grunn til at Høyre skal trumfe seg gjennom alt. I hvert fall vil han ta med seg positive innspill.

Jeg vet jo godt hvordan det er å sitte på den andre enden av bordet. Det kan lett bli sånn at en ikke gidder å komme med forslag. Slik skal det ikke være, selv om en sitter i opposisjon. Jeg har samarbeidet med SV tidligere jeg. Det er jo ikke noe problem så lenge saken er bra.

Han skryter av gruppa han leder i bydelsutvalget.

Fin gruppe. En god blanding av gamle og unge, sier han med et smil.

Lei av personfokus

Den garvete politikeren framstår som en gentleman. Han vil vise sine politiske motstandere respekt. Bankøkonomen legger ikke skjul på at han ikke likte alt som skjedde i bydelsutvalget i forrige periode. Av og til syntes han debattene bar preg av for mye personfokus.

Sånn vil jeg ikke ha det. Jeg liker ikke å snakke stygt om andre. Vi må kunne være uenige, men likevel behandle hverandre med respekt.

Stolt

Gjervan føler mye for Bydel Vestre Aker. Han er rett og slett stolt av den. Det var kanskje derfor han sa ja til å gjøre politisk tjeneste for bydelen. Etter flere år som fylkespolitiker, og lokalpolitiker på Nesodden hadde han egentlig tenkt å gi seg. Men han fortsatte.

Gjervan har mange hjertesaker han brenner for. Grønne lunger, bomiljø, frivillig arbeid og Holmenkollen. For å nevne noen. For øvrig ble han observert som funksjonær under femmila i Kollen. Han er mildt sagt opptatt av hva som skjer med bydelens stolthet.

Han brummer litt når han snakker om oppgradering av Holmenkollbanen. Og frykten for at oppussingen av Holmenkollen blir halvveis for å holde kostnadene nede.

Antakeligvis kunne vi satt av hele denne praten til å dreie seg om Holmenkollens framtid.

Jeg håper i hvert fall vi får løsninger på utfordringene. Vi snakker tross alt om landets største turistmål, oppsummerer Gjervan.

Litt langt til rådhuset

Gjervan føler av og til at det er langt til rådhuset. Han bor i en bydel som har stram økonomi og mange utfordringer. Han skryter av den frivillige innsatsen og engasjementet blant folk.

Men det føles av og til som om de andre representantene i byrådet tror vi kan legge ut for alt selv her oppe. En litt merkelig holdning, sier Gjervan og sukker. Og så han lurer han på hvorfor det tar 30 år å få til noe i bydelen.

Vi må kjempe litt mer enn de andre bydelene. I hvert fall føles det sånn, av og til.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar