*Nettavisen* Nyheter.

Velhusets danseløver

I 25 år har medlemmene i Danseglades Klubb svingt seg i valsen, hvorav de nesten ti siste på parketten i Golia Velhus.

GODLIA: Det er lørdagskveld, og ut fra det karakteristiske funkisbygget i Damfaret kommer muntre toner smygende. Oppe i forsamlingssalen er stemningen høy, som den pleier å være annenhver helg. Da samles nemlig danseglade pensjonister fra hele Østlandet til en felles svingom nettopp her i Golia Velhus.

Jubileumsår

Før har vi vært opptil 400 medlemmer i klubben, men i dag er vi ikke mer enn rundt 70 stykker, forteller Eva Pettersen. I tillegg til at Danseglades Klubb har 25-årsjubileum i disse dager, kan hun feire at det er 20 år siden hun ble valgt til leder.
Det er bare tre av de opprinnelige medlemmene som er igjen. Aldersspennet vårt er fra ca. 60 år og helt opp til 90 år, og det vi gjør er å danse. Vi er veldig glade i å danse, fastslår Pettersen idet Kjell Henriksen kommer for å by henne opp til en ny svingom.

Søker mannfolk

På dansegulvet går det i det proffene kaller "nygammalt", samt gammeldans, rumba, samba, tango, masurka, rheinlender og polka.
Men det er blitt litt mindre av polkaen ettersom folk er blitt eldre, humrer Pettersen, mens hun svinger seg rundt til musikken fra kveldens enmannsorkester "Torgreen".
Du må få med deg at vi trenger flere mannfolk. Vi stiller ingen krav til danseferdigheter, vi er her for å ha det moro!
Blant de mange danseglade menneskene finner vi en rekke østensjøbeboere.
Vi er her hver eneste gang, sprudler gjengen fra Manglerud, som mer enn gjerne klatrer opp på scenen for å vise seg frem. Mens vi fotograferer disse, kommer plutselig 90 år gamle Else Nordnes fra Teisen dansende ut foran kameraet.
Det er så deilig å komme seg ut og svinge seg litt, sier den spreke damen, som ikke bærer stort preg av sin høye alder. Hun danser entusiastisk med både armer og bein, og snakker i takt med musikken.
Heldigvis har jeg han her som følger meg hjem etterpå, for det er jo ikke bare bare å være gammel dame ute på gaten etter mørkets frembrudd, sier kveldens desidert eldste danseløve. Hun peker ut Magne Berntzen som sin trofaste kavaler, før de forsvinner inn i folkemengden med et smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag