*Nettavisen* Nyheter.

Velkommen til 3D-helvete

My Bloody Valentine (1981) FOTO: PROMO

Ny teknologi har gjort det mulig for Colosseum kino å vise 3d-filmer i sal 1. Til helgen anvendes nevnte teknologi for å skremme vannet av kinofolket.

MAJORSTUEN: – Oslo kino har de siste to årene vist 3D-filmer på flere av sine kinoer, men har inntil nå ikke funnet tekniske løsninger for å kunne vise 3D-film i paradesalen Colosseum 1, forteller Ivar Halstvedt, assisterende direktør i Oslo Kino, til det norske filmmagasinet Rushprints blogg.

Forandring fryder

Paradesalen Halstvedt refererer til er faktisk verdens største THX-godkjente kinosal, og nå kan den altså endelig vise 3d-filmer.

Det har ikke vært mulig tidligere på grunn av lang projeksjonsavstand og det enorme lerretet, som måler 10 x 22 meter.

Med Real D-teknologien er man ikke nødt til å bruke to ulike prosjektorer for å vise filmen, slik man tidligere har vært nødt til.Fra istid til helvete

Den første visningen for publikum fant sted forrige søndag, med familievennlige Istid 3.

Førstkommende fredag og lørdag er det derimot alt annet enn familiehygge som står på agendaen.

Da viser Colosseum grøsserklassikeren My Bloody Valentine (1981) i ny drakt. Den nye versjonen er regissert av Patrick Lussier, som er mest kjent for sitt redigeringsarbeide med Wes Cravens popgrøssere.

"My Bloody Valentine i 3D bruker den aller siste stereografiske teknologien for å putte publikum midt i et eksepsjonelt skummelt mareritt" skriver Oslo Kino i en pressemelding.

"Dette er grunnen til at 3d ble oppfunnet" er Time Out Londons ubeskjedne dom i sin anmeldelse av 3d-versjonen.

Filmplakaten levner ingen tvil om hva kinopublikummet går i møte:

"Get ready for å 3D ride to hell".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.