*Nettavisen* Nyheter.

Velkommen til Bøler!

Hockeyjentene til Forward er innkvarteringsmannskap på Bøler skole for sjuende året på rad. De blir stadig mer populære blant gjestene.

- Det stemmer at mange ønsker seg tilbake år etter år. De blir jo kjent med skolen og området. Og oss da, smiler Margaret Aaram fra Nordstrand, lagleder og organisator for Norway Cup-dugnaden.
Jentenes bakverk og matlagingskunster er kanskje noe av årsaken til populariteten. De tilbyr i hvert fall et bredt utvalg av blant annet ferske boller, pizza, slush og kaker i tillegg til det vanlige sortimentet.
- Egne varer har bidratt veldig til i kassa, og så lenge det ikke er i konkurranse med varene vi får fra Norway Cup, så satser vi mye på det, forteller Margaret.
Tålmodighet, forståelse og omsorg er antakelig en enda viktigere årsak til suksessen. På Bøler skal alle få ro til å sove, men vaktene pleier å tøye reglene noe for at alle skal trives på skolen.
- Det skal være stille klokken elleve på kvelden, men det hender jo at det oppstår litt romantikk. Da synes vi det er bedre at de får sitte i kafeteriaen sammen med oss, enn at de er ute på plassen og holder alle andre våkne, avslører hun.

Verdt slitet

Jentelaget stiller med tre vakter 24 timer i døgnet de åtte dagene Norway Cup varer, og regner med å måtte gå fem 8-timers vakter hver. I tillegg har de påtatt seg vaskingen av skolen i år. Inntektene sikrer driften hele neste sesong.
- Ingen betaler treningsavgift og mye er subsidiert med tanke på turneringer og reiser neste år. Alle skal ha råd til å spille for oss, så lenge de stiller opp på denne dugnaden. Og de gjør de, påpeker Margaret.
30 000 kroner er betalingen for vakthold døgnet rundt, og for vaskingen i løpet av uka får jentene 10 000 kroner ekstra. Omsetningen i kiosken kan nå 50 000 kroner. Den ukeslange innsatsen blir dermed verdt slitet.
- Det er ganske stritt og mye som skal koordineres, men det blir heldigvis lettere for hvert år. Dessuten er det jo en ålreit jobb. Det er mye som skjer og det er sosialt for oss også. Vi får tilbragt mye tid sammen, og miljøet i klubben er bedre enn noen sinne, fremhever laglederen.

Innbruddsforsøk

Uka ventes å forløpe uten dramatikk, men det hender det oppstår "uheldige" episoder. Vaktmannskapene er imidlertid beredt på å takle det meste, pengene i kiosken blir hentet flere ganger om dagen og to politibiler er øremerket som skolepatrulje. Med seg på laget har jentene dessuten vakthunden Borghild.
- Av og til er det noen lokale helter som vil tøffe seg litt for jentene som bor her, og et år var det noen som lå i skogen og skjøt på beboerne med luftgevær. Litt eldre lag som allerede er utslått kan ta seg en tur på byen, og vi har hatt et par innbruddsforsøk opp gjennom årene, men fleste er innstilt på å oppføre seg vettugt, mener vaktsjefen.
Mannskapet serverer frokost til rundt 350 gjester hver eneste dag mellom halv sju og ti. Sent på kvelden er det også hektisk aktivitet på skolen, men selv om det er litt roligere midt på dagen, får Forward-jentene sjelden med seg noe fotball.
- Vi har sjelden tid til å besøke Ekebergsletta, det er mye som skjer her og mange tar jo denne dugnaden i tillegg til full jobb. For oss handler Norway Cup bare om Bøler skole, smiler Margaret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.