*Nettavisen* Nyheter.

Velkommen til Movatn med tog...

Ragnar Lie fra Kjelsås skrev et innlegg under debatten 15. januar om parkeringen på Movatn, og henviser til artikkelen i Budstikka 8. januar. Det er interessant å lese om hans egeninteresse og liten forståelse for hva problemet for oss beboere går ut på.

Han mener vi klager for mye, og at vi står i fare for å virke noe sure og innesluttede i møte med byens øvrige befolkning. Han ønsker i stedet at vi setter opp skilt som ønsker byens befolkning velkomne til vårt fine turterreng, men med henstilling om å vise hensyn. Han skriver at værforholdene i tillegg hadde gjort at nettopp dette stedet var det eneste stedet med skiføre i mils omkrets. Han kan ikke være mye kjent med utfartsstedene her i Oslo, men jeg kan være behjelpelig med å fortelle om noen andre muligheter; Tryvann, Frognerseteren, Sognsvann og Sørkedalen og i hans eget nærmiljø bl.a. Linnerudkollen. Disse stedene har flotte turterreng og parkeringsmuligheter. Movatn har kjempeflott turterreng, men med nærmeste offentlige parkeringsplass på Mobekken, 2,5 km tilbake fra Movatn, men det er flott mulighet å bruke toget, og som Kjelsåsbeboer burde det absolutt ikke være noe problem for Ragnar Lie ei heller for den øvrige Oslobefolkningen.

At det akkurat den dagen ikke var høye brøytekanter kan jeg vel være enig i, men det er et utrolig dårlig argument i forhold til problemene. Det er bredden på det ene kjørefeltet som er igjen når turfolket har parkert, som er problemet, med eller uten brøytekanter, samt at turfolk ikke tar hensyn til trafikkreglene når de kommer til skogs. Trafikkreglene gjelder hos oss på lik linje med andre steder.

Så for å belyse enda litt mer av problemstillingen i forhold til artikkelen 8. januar:

Vi har på alle måter i veldig mange år prøvd å være både imøtekomne og ønske folk velkomne, uten å bli hørt. Responsen fra de fleste av turfolket har vært lik null, og problemene har bare blitt større og større, sommer som vinter.

En vinter opplevde vi å miste en nabo under svært så vanskelige forhold, hvor sykebilen hadde problemer med å komme fram og snu, og dermed måtte rygge opp en lang bakke med kun et kjørefelt.

En flott sommerdag, med stor skogbrannfare, ble det tilløp til brann nede ved stasjonen, og ikke så galt så var det godt for noe at dette skjedde tirsdagen etter utfartshelgen hvor det var totalt uframkommelig og biler sto parkert der brannen oppsto. Brannen oppsto på grunn av gnister fra toget fordi det var veldig tørt og varmt, og Nordmarka kunne ha stått i brann.

Vi har blitt bedt om å flytte, blitt skjelt ut med ord som ikke egner seg på trykk, blitt bedt om å kjøpe mindre biler, og sågar fått beskjed om at det er vårt problem at vi ikke kommer frem med egne biler, utrykningskjøretøy etc.

4. januar toppet det seg, og endelig fikk vi en kjemperespons fra Østlandssendingen, og Samferdselsetaten tok oss endelig på alvor. Nå venter vi bare på at Jernbaneverket hjelper oss med framkommeligheten på stasjonsområdet, så nå begynner det å flaske seg for oss, selv om det står litt igjen.

Som beboere har vi selv gått ut på tur i helgene med skrekkblandet fryd, i redsel for hva som kan skje, som sagt over, ikke minst med hensyn til brann, sykdom og ulykker som krever skikkelig utrykkingskjøretøy, enten det gjelder oss beboere, skogen eller om ulykken skulle være ute for en av turfolket. Endelig kan vi også få nyte vårt vakre turterreng og føle oss trygge.

Så igjen til deg Ragnar Lie og byens befolkning; Dere er hjertelig velkomne til Movatn med tog, for å nyte vårt vakre turterreng og møte oss beboere som verken er sure eller innesluttede.Sissel Sypriansen

Movatn/Sørbråten-beboer uten bil,

men som må betale

egen veiavgift for

veiene på Sørbråten/Movatn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.