RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velkommen tilbake, TNT!


Tony Mills og Ronni Le Tekrø har funnet igjen kruttet etter de litt for eksperimentelle "The New Territory" og "Atlantis".
Tony Mills og Ronni Le Tekrø har funnet igjen kruttet etter de litt for eksperimentelle "The New Territory" og "Atlantis". Foto: FOTO: Odd Inge Rand
Vokalist Tony Mills er tilbake etter hjerteinfarkt, og jammen er ikke bandet han synger i friskmeldt også.

OSLO: Det ble gjenspeilet i form av at Rockefeller opplevde sitt beste TNT-besøk på noen år, da et firesifret antall billettstubber lå i kassa i det Ronni Le Tekrø startet på ett av sine tyngste riff i karrieren; «Engine» kl 23.00. Og det er en grei melding at TNT velger fem låter fra sisteskiva, to fra den glimrende «My Religion» fra 2004, og så resten fra den klassiske epoken da de gjør opp setlistestatus i 2011.

Altså ingen fra de to foregående Mills-platene, og ingen fra 90-tallsplatene «Firefly» og «Transistor». Altså den tredjedelen av TNTs 12 album lange studiodiskografi der det skumle fenomenet eksperimentering har funnet vei til agendaen.

Mer til rette

Tony Mills er ingen Tony Harnell, men etter noen år på scenen mellom Victor Borge og Ronni Le Tekrø bruker han den delen av seg selv som passer best i TNT.

Han går himmelshøyt til verks på «Caught Between The Tigers», og har etterhvert også fått «Downhill Racer» under huden, selv om sistnevnte er den som er mest ulik originalversjonen i det Mills foretar seg.

Ferskvare

Fengende ferskvare fra det nye albumet traff også greit et publikum som nok har fulgt bandet en stund, for bare noen uker etter at det nye albumet har inntatt Narvesen og Statoil, var det greit med respons på «Refugee», «Ship In The Night» og «Barracuda».

Settet ellers var velkjent, og sentrerer seg rundt «Tell No Tales» (1987) og «Intuition» (1989). Noe grums var det, men det kan logisk nok skrives på kontoen for turnérustenhet, da Rockefeller kun var stoppested nummer to i 2011.

Med «Engine» i bagasjen fortjener de et langt år på veien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere