RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vellet tok jobben til kommunen

Her har det vært forfall gjennom 40 år, sa Vidar Gjersrud i Klemetsrud Vel i slutten av april. Nå har vellet bekostet opprydding og badeplassen Stensrudtjern vil til våren gjenoppstå i helt ny drakt.

Stensrud: Da velformannen vokste opp i Klemetsrud-bygda, var Stensrudtjern et yndet sted både på sommer og vinter.

Her var flott badestrand, stupebrett og fine gressletter man kunne slenge seg ned på. Og vinterstid ble det både gått på skøyter her og fisket på isen.

Gjersrud har gjentatte ganger bedt kommunen rydde området for vegetasjonen hadde helt tatt overhånd. Trær vokste seg store helt ned i vannkanten, gresslettene ble mindre og mindre, og i sommer sa vellet at det nærmer seg faregrensen for å bade. Bunnen er så gjørmete at man synker nedi.

I og med vi følte at det hastet med å få gjort noe med området, og det ikke var penger på aktuelle kommunale budsjett, tilbød vi dem et rentefritt lån. Men det kunne ikke kommunen gå med på, sier Gjersrud.

Vi fikk imidlertid tillatelse til å foreta ryddearbeid.

Nå har vellet engasjert et firma, og denne uken avslutter Bygdeservice sitt arbeid.

Trær langs stranden er felt bort mot der stupebrettet i sin tid var, det er ryddet kraftig på og rundt gresslettene.

Nå kan man jo se toaletthuset, viser Gjersrud.

Og i tillegg til å få felt trær, er alt trevirket som ikke kan brukes til noe, blitt kvernet opp.

Det har vært en stor jobb, og jeg gleder meg til våren for å se det grønnes og vi igjen har et innbydende sted, sier Gjersrud.

Det er jo tross alt den eneste ferskvannsbadeplassen vi har i bydelen, og den bør være i orden.

Sand

Som nevnt så advarte vellet i fjor mot å bruke den dårlige stranden. Noen steder er det så gjørmete at man synker nedi, og blir det ikke gjort noe nå, frykter jeg en ulykke, sa velformannen den gang.

Her bør det legges på sand, og det er fint å gjøre på vinteren når det er is, sier Gjersrud. Helst burde det vel også vært mudret, sier Atle Janssen i Bygdeservice som har foretatt trepleien.

Kontinuerlig vedlikehold

Uansett, Stensrudtjern er i ferd med å få en oppgradering som stedet fortjener for det er et populært sted og mange søker hit på fine sommerdager.

Nå har vi gjort vår del av jobben og vel så det. Håpet er at kommunen tar sitt ansvar og både viderefører det som er gjort og sørger for å holde stedetr ved like. Og ikke minst må søppelrutinene kraftig forbedres, sier Vidar Gjersrud og dytter stappfulle plastposer i de utsatte kassene.

Her tror jeg ikke Friluftsetaten kan ha vært siden i sommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere