*Nettavisen* Nyheter.

Vellykket åpning

Bildene er en kombinasjon av maleri og fotografi.

Hanne Tharaldsen fra Tåsen er fornøyd med at mange valgte å ta turen innom Galleri Ramfjord i helgen.

ST. HANSHAUGEN: Det var kjempefint. Det kom masse mennesker til tross for strålende sol og turvær, sier Tharaldsen til Nordre Aker Budstikke.

I helgen åpnet hun sin første separatutstilling med malerier i Oslo.

Se flere bilder fra utstillingen her.

Begjær viktig

Tharaldsen har holdt på med en kombinasjon av foto og maleri i flere år. Hun avbilder seg selv naken, sårbar og ofte i en seksuell setting med sin partner. Fotografiene er limt på lerret, og deretter malt over, med et koloristisk og ekspressivt uttrykk.

Jeg jobber med mennesker, og forsker på en måte på hva det vil si å være menneske. Og jeg tror det erotiske og begjæret er en viktig del av det å være menneske, sier Tharaldsen til Akersposten.

Glemmer det er meg

Tharaldsen synes det blir litt falskt å bruke modeller, og finner det derfor naturlig å bruke seg selv mye i bildene, selv om hun da stiller seg, bokstavelig talt, ganske naken.

Det er en ganske lang prosess fra jeg tar bildet til det blir montert opp på lerretet, og jeg begynner å male på det. I løpet av denne prosessen har jeg glemt at det er meg som faktisk er på bildet. Jeg blir bare en hvilken som helst kropp. Når jeg lager bildene, er jeg ganske bevisst på at du ikke ser at det er meg hvis ikke du vet det. det skal være noe hv em som helst kan kjenne seg igjen i, sier hun.

"Relocation" vises i Galleri Ramfjord, avd: III 3. - 25. mai 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.