Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket dagsverk

Åttendeklassingene på Skullerud skole samlet inn 7.300 kroner til funksjonshemmede i Sør-Afrika på en kveldsforestilling.

SKULLERUD: I slutten av oktober gikk Operasjon Dagsverk (OD) av stabelen, til inntekt for Atlasalliansens utdannings- og opplæringsprosjekter for funksjonshemmede i Malawi, Uganda og Mosambik.

Etter initiativ fra lærer Merete Hallen, valgte 8. trinn på Skullerud skole å sette opp en forestilling for venner og familie, hvor alle inntekter gikk til årets OD-prosjekt.

Tre intensive dager

– Inngangsbilletten kostet 50 kroner, og det var salg av selvlagde boller og kaker, egenproduserte diktsamlinger og kunstneriske bilder og kort. Elevene hadde hatt tre dager på å forberede forestilingen og alt som var til salgs, forteller Thea Blossom Kristensen og Vilde Norenes Hilleren.

Elevene var inndelt i forskjellige grupper som hadde ulike oppgaver. Det ble fremført sanger, dikt, skuespill og presentasjoner av de ulike landene som prosjektet støtter.

– Mange av elevene fikk prøvd seg på scenen, noen for aller første gang. Det ble lest selvlagede dikt og sunget sanger med selvlagede tekster, og flere av elevene fikk prøvd seg som solister. Selve høydepunktet ble avslutningsnummeret hvor samtlige elever deltok i "Heal the world". En flott og sterk opplevelse, sier de to skullerudjentene.

Fornøyd rektor

– Det var en svært vellykket kveld, med fullt hus av foreldre, foresatte, søsken, slekt og andre fra lokalmiljøet. All ære og respekt til elever og lærere på 8. trinn, sier skullerudrektor Randi Elisabeth Tallaksen fornøyd.

8.trinn fikk inn 7.300 kroner til det gode formålet denne kvelden, og på skolen totalt ble det samlet inn 36.500 kroner. Dette til tross for at nesten 50 elever var syke.

– Kontaktlærer for elevrådet, Trine Gabrielsen, gjorde en enorm innsats som ansvarlig for OD-dagen, roser rektor.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot