*Nettavisen* Nyheter.

Vellykket fasteaksjon

Nordstrand menighet hadde satt seg som mål å samle inn 150.000 kroner under årets fasteaksjon. Det klarte de uten problemer.

Oslo: Det ble virkelig blink. Vi fikk faktisk inn et par tusen til, forteller en stolt og glad aksjonsleder Trond Nystedt.

Han kan nå også smykke seg med tittelen "Beste meniget i Norge". Hittil har Nordstrand vært suveren i Oslo.

Nest beste menighet fikk inn 130.000 kroner. Det var enten Sykkylven eller Spjelkavik, sier han.

Aksjonslederen gleder seg også over at nabomenigheten Bekkelaget i år har fått inn over dobbelt så mange penger under fasteaksjonen som i fjor, nemlig 85.000 kroner.

Også ved de øvrige menighetene i vårt distrikt ble det samlet inn betydelige beløp til Kirkens Nødhjelps aksjon "ungdom i krig og krise" sist tirsdag. Nordstrand og Bekkelaget er allerede nevnt, Ormøya samlet inn 11.000 kroner, Hauketo/Prinsdal 21.000 kroner, Holmlia 36.000 kroner, Mortensrud 26.000 kroner, Lambertseter 11.000 kroner og Oppsal 80.000 kroner. Bøler menighet deltok ikke i aksjonen.

Takk for innsatsen

Aksjonsleder i Kirkens Nødhjelp, Leila Valvik Raustøl fra Prinsdal takker alle de frivillige som mandag og tirsdag var ute på dør-til-dør aksjon og samlet inn pengene. Den lokale aksjonslederen, Hans Erik Raustøl er meget godt fornøyd med det som kom inn i våre tre bydelers menigheter.

Målet

- Inntektene fra årets aksjon vil sikre våre prosjekter i lang tid fremover, og helt konkret vil det bidra at vi kan tilby ungdommer utdanning og en levevei for å forsørge seg selv og familien. De får muligheten til å ha drømmer om fremtiden for noen av dem er det kanskje første gang, forteller Leila Valvik Raustøl.

Fortsatt mulighet

Om selve aksjonen er avsluttet, er fremdeles muligheter til å komme med bidrag. Disse kan leveres på menighetskontorene. Og for dem som ikke har hatt eller har annen mulighet til å gi, er det også mulighet til å støtte aksjonen på konto 1594 22 87493 eller givertelefon 820 43 033 (kr. 100,-).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag