Vellykket opphold for Skeid-talenter

Talentfabrikken Skeid avler nye talenter. Her fra treningsoppholdet i Manchester.

Talentfabrikken Skeid avler nye talenter. Her fra treningsoppholdet i Manchester.

Alle tre Skeid-talentene er invitert tilbake til nytt treningsopphold. Spillerne tok Manchester med storm, sier lagleder Kenneth Eugen Skogsrud til Østkantavisa.

2.påskedag reiste de tre unge talentene Tom Skogsrud, Kim Skogsrud og Nicolay Schrøder over dammen for å trene med Manchester City.

Med seg på turen var lagleder Kenneth Eugen Skogsrud og han roser guttenes proffe innstilling.

- Det var en utrolig bra tur. Vi var innstilt på å ha det utrolig gøy før vi dro og guttene spilte med senket skuldre. De storkoste seg og man så på treningene at de hadde det gøy, sier laglederen.

Proft opplegg

Men det var litt av en kulturforskjell både laglederen og spillerne opplevde. Selv om Skeid er en av de beste i landet når det gjelder arbeid blant yngres avdeling, så har de ingenting å stille opp mot når det gjelder resursene til de største klubbene i England.

- Det var utrolig proft opplegg. Vi så at klubben satset mye penger på å få de beste spillerne til klubben. Dette er uvante resurser for oss. På treningen var det hele fire personer i støtteapparatet, avslører Kenneth Eugen Skogsrud.

- Nivået er også bedre der. De spiller morsommere fotball og satser på ballbesittende spill. Man så ikke mange langpasninger på treningen, fortsetter han.

Han sammenligner det å trene lagene på Manchester City sitt akademi som å trene et kretslag i Norge.

Fikk skryt

Når oppholdet gikk mot slutten kom den gledelige tilbakemeldingen til guttene.

- Akademiets sjef, Barry Poynton, overøste guttene med ros. De hadde lagt merke til dem ifra første minutt og ga beskjed om at Skeid kunne være stolte av hva de hadde gjort med disse guttene, sier han.

Av alle som var invitert over på prøvespill var det kun de fem nordmennene som ble invitert tilbake igjen.

- Det kan virke som de andre spillerne tok dette litt for alvorlig. Guttene våre gikk ut på treningene med et smil rundt munnen. Klart de var spente og hadde høye forventninger før turen, men de viste en utrolig fin innstilling, skryter Kenneth.

Spillerne er invitert tilbake til nytt treningsopphold og klubben var også svært interessert i å ha med spillerne i en U15 eliteturnering i Nederland.

- Dette håper vi går i orden. Vi trenger bare en avklaring fra Skeid, avslutter Kenneth Eugen Skogsrud.

Les guttenes egen dagbok fra turen her

Østkantavisa kommer tilbake med intervju med de aktuelle spillerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag