RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vellykket prosjekt for nærmiljøet


En ungdommeliig ryddepatrulje etter endt arbeidsdag.. – Ungdommene som har deltatt i prosjektet, har gitt utrykk for at utførte oppgaver har vært tilfredsstillende å jobbe med, forteller Øistein Flaten ved Stiftelsen Holmlia nærmiljø.
En ungdommeliig ryddepatrulje etter endt arbeidsdag.. – Ungdommene som har deltatt i prosjektet, har gitt utrykk for at utførte oppgaver har vært tilfredsstillende å jobbe med, forteller Øistein Flaten ved Stiftelsen Holmlia nærmiljø. Foto: FOTO: Øistein Flaten
Oppsummering fra sommerens holdningsaksjon: – Vi har hatt en fast ryddepatrulje ute i distriktet gjennom alle ukene i skoleferien, sier daglig leder ved Stiftelsen Holmlia nærmiljø, Øistein Flaten.

Line Rundmo

line.rundmo@noblad.no

SØNDRE NORDSTRAND: Etter markeringen med alle deltakende aktører før sommerferien startet, har en gjeng med ungdommer jobbet i team på oppsatte rydderuter. Dette er ungdommer som har vært øremerket aksjonen ”Vårt Nærmiljø”, gjennom bydelens sommerjobbprosjekt.

– Det har også vært med hest og vogn fra Søndre Aas gård mange av dagene. Dette har bidratt til at ungdommen og ryddeaksjonen både har blitt sett og verdsatt av bydelens innbyggere, sier Øistein Flaten.

Viktig sommerjobb

Han forteller at ungdommene som har deltatt i prosjektet, har gitt utrykk for at utførte oppgaver har vært tilfredsstillende å jobbe med.

– De har vært ambassadører for en renere bydel, noe de selv mener er viktig både hva angår trivsel og miljø, sier han.

Ungdommene har hver dag ryddet flere sekker med søppel langs veier og turveier i bydelen. Dette har i tur og orden blitt hentet inn av Ruskenpatruljen, som har vært en viktig samarbeidspartner.

Samarbeidsprosjekt

Flaten beretter at fellesområder som Hvervenbukta og andre steder har fremstått som særdeles ryddige i sommer, takket være innsatsen fra ungdommene i prosjektet.

Det er Stiftelsen Holmlia Nærmiljø og Rusken sekretariatet i Oslo, som i samarbeid tok initiativ til prosjektet.

– Mange frivillige enkeltpersoner og organisasjoner har bidratt, noe som har

gitt et vellykket resultat i årets aksjon. Vi kan nevne Lions Holmlia, Oslo Elveforum og Ljanselvens venner, Holmlia pensjonistforening, borettslag på Holmlia, bydelsadministrasjonen og BU i Søndre Nordstrand for å nevne noen, sier en strålende fornøyd Flaten på sensommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere