*Nettavisen* Nyheter.

Velvære i hvert stavtak

Mosjon, stillhet og natur. Langrennsentusiastene kan endelig boltre seg.

Sognsvann: Skiforeningen kunne i helgen endelig melde om gode skimuligheter flere steder i marka og åpne serveringssteder og småstuer. Det er det mange som har ventet lenge på i vårt område. At skigåing har en positiv effekt på folks helse, er det liten tvil om.

Gir pågangsmot


- I helgen var det mange ute i løypene og på de ulike serveringsstedene. Det er knallforhold mange steder i marka og særlig på skogsveiene, men vi trenger litt mer snø der det er terreng, forteller Øyvind Amundsen, avdelingssjef i Skiforeningen.
Og etter en liten undersøkelse Ullern Avis Akersposten gjorde på Sognsvann søndag, var det også den aller første skituren for mange.
- Vanligvis jogger eller går jeg på ski to ganger i uken, men dette er årets første skitur, forteller Tone Lindheim fornøyd.
Han er overbevist om at det har masse å si for humøret og pågangsmotet i for eksempel arbeidslivet. For Jan, Vera og Maren Oktava (11mnd.) var også dette årets første skitur. De går ikke så mye på ski, men er likevel overbevist om at det har mye å si for helsen.
Jeg er ikke så opptatt av det sportslige, men det er deilig å få litt ro. Og vi måtte ut i dag, etter at jeg kjøpte meg nye ski for to år siden og ikke har brukt dem siden, ler mamma Vera.

Frisk luft


Selv om det var mange besøkende på hyttene og stuene innover i marka, var det også noen som ikke kom så langt.
Han minste her begynte å fryse på hodet, så vi kom ikke så langt, forteller Wenche Pretorius, og ser ned på sønnen Herman (5) og den ferdigpakkede sekken.
Jeg elsker å være ute, og vi prøver å komme ut hver helg. Og siden det ikke har vært så mye snø, har vi heller gått på skøyter eller akt i Lommedalen. Det er veldig viktig å være ute i frisk luft. Særlig når man har små unger er det viktig å lære dem å sette pris på naturen, forteller Pretorius.
Og for dem som ikke kom seg ut i helgen opplyser Amundsen at det er meldt kaldt i en uke fremover, og at det er daglige oppdateringer om skiføret på Skiforeningens nettsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.