RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vemodig vakkert fra Nysirkus Bjerke


Breakerne fantastisk disiplinerte og koreograferte.
Breakerne fantastisk disiplinerte og koreograferte.
Imago berører deg. En forestilling skapt av unge artister med fantasi, innlevelse og fortellerevne. En visuell nytelse med tonefølge som kryper inn under huden.

BJERKE: Imago er Nysirkus Bjerkes største produksjon til nå. Og de har lagt lista høyt.  Ingenting er overlatt til tilfeldighetene og det må ligge et utrolig disiplinert samarbeid bak suksessen.

Bilder fra forestillingen og bak kulissene

 

Vakkert


De unge har skapt sitt eget univers og som publikummer unngår du ikke å bli berørt.


– Vakkert og med fantastisk musikk som bare går og går. En stor opplevelse for meg, og jeg er utrolig stolt over å ha unge i vår bydel som virkelig setter Bjerke på kulturkartet, forteller bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen på telefon dagen etter premièren.


Og vakkert var kommentarene som gikk igjen etter den andre forestillingen også. Både unge og gamle. I tillegg var mange imponert over prestasjoner.


– Mye av det de gjorde så riktig vanskelig ut. Råtøff forestilling, kommer det spontant fra to jenter som også hadde sett tidligere oppsettinger.


Vemodig


Selv med den mest surmaga gubbemine fant Lokalavisens utsendt lite å sette fingeren på. Det eneste måtte være et inderlig ønske om litt mer tango.


Overgangen fra truende marsj til de få, men mest fargerike tangosteg du kan tenke deg, var noe av det mest vemodige den utsendte har sett og hørt.


Hele forestillingen er et eksempel på samspill til etterfølgelse. Samstemt på scenen og bak i kulissene. Et visuelt uttrykk som ikke så lett går i glemmeboka.
Med sterke effekter og farger som  hånd i hanske mellom og i de kontrastfylte, forskjellige scenene.


Den unge komponisten Jesper Holstens musikk er ganske så spesiell.  Rå gitar som veksler mellom det truende og forlokkende. Smyger seg inn under huden og setter seg fast. Følger og utfyller de mange tablåene på scenen utrolig bra.


Ut av kokongen


Som sommerfuglene som blafret over scenen, har Nysirkus Bjerke krøpet ut av kokongen og står fram; Fargerike og nyskapende. Ildsjelene bak tør satse på de unge og gi dem stort albuerom.


Og resultatet er et ensemble ganske så unikt. Cirque du Bjerkè.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere