RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venke Knutson sprer sang- og danseglede


UTVIDER: Sivanita Ekaas (foran) og Venke Knutson gleder seg til å fylle lokalene på Ryen med enda mer sang, dans, drama og musikk. –iBoksen er ingenting uten elevene, sier de sprudlende ildsjelene, som gjerne tar imot tips om nye kurs de bør starte opp.
UTVIDER: Sivanita Ekaas (foran) og Venke Knutson gleder seg til å fylle lokalene på Ryen med enda mer sang, dans, drama og musikk. –iBoksen er ingenting uten elevene, sier de sprudlende ildsjelene, som gjerne tar imot tips om nye kurs de bør starte opp. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Venke Knutson og Sivanita Ekaas feirer iBoksens ettårsjubileum med nye kurs for folk som elsker å synge, danse og spille.

RYEN: Etter at popartisten Venke Knutson og danseren Sivanita Ekaas slo seg sammen, har man hos iBoksen i Oluf Onsums vei kunnet lære seg alt fra ballett og yoga til stemmebruk, låtskriving og hvordan man skal opptre på en scene.

Del på Facebook

– Hos oss har vi en unik blanding av sang, dans, drama og musikk, og vi har hatt fulle kurs i et år. Nå utvider vi og håper at enda flere som virkelig ønsker å oppleve gleden ved å synge, danse og spille skal få mulighet til det. Fremover vil vi ha enda mer samspill mellom de ulike kursene. Vi starter opp 29. august og har begrensede plasser, sier de to entusiastiske damene.

Gitarkurs og popping

Nytt av året er blant annet individuell opplæring i gitar, piano og bass, av profesjonelle musikere som Venke Knutson selv benytter.

– Nå har du muligheten til å lære av noen av landets beste musikere. Vi har også fått to profesjonelle skuespillere til å holde dramakurs, og håper på flere workshops og helgekurs i ulike kreative retninger i løpet av høsten. Blant annet foto og teatersport, sier Knutson.

Innen dans er kurs i popping, kjent fra Norske talenter, en av nyhetene.

– Vi har instruktører som har jobbet med både Idol og So you think you can dance, sier Ekaas.

Kulturkafé

iBoksen ønsker å være et møtested for alt som har med en scene å gjøre.

– Et sted der en gitarist kan finne en sanger, der en sanger kan finne danserne sine. Vi har en drøm om å fylle hele næringsbygget her med aktiviteter, men skynder oss langsomt, sier Knutson og Ekaas.

Vitamininnsprøytning

– Det er så gøy å jobbe med dette, jeg får en skikkelig vitamininsprøytning hver gang jeg er her, sier Venke Knutson.

Popartisten bor på Nordstrand og ble kjent med Sivanita da hun begynte på dansekurs, så ble det samarbeid. Hun har mammaperm til oktober, men er stadig å se i lokalene.

– Venke er så entusiatisk, og for en tenåring som har lyst til å synge kan det være stort bare å bli sett av Venke. Hun sprader rundt her og gjør at folk blomstrer og gir alt, sier Ekaas, som selv er blitt inspirert til å ta sangtimer.

– Du kan danse så bra du vil, men du må kunne bruke stemmen hvis du skal ha en sjanse til å slå igjennom på en scene i dag. Og omvendt. Hvis du ikke kan begge deler faller du utenfor, sier Knutson og Ekaas.

For alle

Men iBoksen er ikke bare for de som drømmer om å bli profesjonelle artister. Det skal også være et sted for de som bare vil oppleve gleden og energien ved å utfolde seg.

– Alle skal bli sett, og vi er veldig opptatt av at den pedagogiske biten skal være superbra. Hvis noen har troen på deg er det utrolig hvor langt du kan strekke deg. Vi har noen talenter her som er utrolig dyktige innen sang og dans, men her skal alle få mestringsfølelse, sier Knutson og Ekaas.

De forteller begeistret om sommeravslutningen i Nordstrandshuset.

– Foreldre satt der med stjerner i øynene over hvor mye barna hadde lært, og Venke hadde også tatt med seg en gjeng Grand Prix-kollegaer som tilskuere, sier Ekaas.

– Det var så gøy å se hvordan elevene hadde utviklet seg, og de unge syntes det var ekstra stas med Per, Didrik og Maria i salen. Det betyr mye å kunne vise seg frem. Neste gang håper vi å fylle Folketeateret, sier Knutson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere