RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venn måtte ta ansvar for kreftpasient


Håvard Bruun (69) føler seg svært dårlig behandlet etter å ha blitt uskrevet fra Radiumhospitalet. Han måtte få ei venninne til å stelle operasjonssårene i skulderen og på låret.
Håvard Bruun (69) føler seg svært dårlig behandlet etter å ha blitt uskrevet fra Radiumhospitalet. Han måtte få ei venninne til å stelle operasjonssårene i skulderen og på låret. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad
Da kreftopererte Håvard Bruun (69) ble utskrevet fra sykehus var det med trygg beskjed om at det nå var Bydel Grorud som skulle ta vare på ham.

RØDTVET: Snart 70 år gamle Håvard Bruun er forbannet og fortvilet.

Etter en krevende kreftoperasjon og en uke som sengeliggende på Radiumhospitalet ble han sendt hjem til leiligheten på Rødtvet. Fortsatt med store væskende sår, beskyttet av bandasjer som må skiftes daglig.

LES HVA BYDEL GRORUD SIER: Pasientens eget ansvar å søke hjelp

 

– Bare å ta t-banen

I tiden Bruun lå på sykehus fikk han beskjed om å ikke gå ut av rommet grunnet infeksjonsfare. Bruun er operert for kreft i skulderen og legene har tatt hud fra låret hans for å dekke til. Han er også revmatiker og har vansker med å gå for egen maskin.

Jeg kommer hjem fra sykehuset og får beskjed om å gå ned til t-banen og reise til fastlegen i sentrum for å skifte bandasjene der.

Fra sykehuset var han fortalt at det var hjemmesykepleien i Bydel Grorud som skulle ta seg av det daglige bandasjeskiftet nå som han var utskrevet.

– Jeg kommer hjem 11. oktober og får der beskjed av sykehuset, som har snakket med bydelen, om at de ber meg gå ned til t-banen og reise til fastlegen i sentrum for å skifte bandasjene der. Jeg klarte det én gang, ved hjelp av drosje og masse smertestillende tabletter, sier Bruun oppgitt.

I trygge hender?

Siden fastlegen holder til såpass langt unna Rødtvet, ble Bruun snart forespurt om han ikke kunne få ei god venninne, som bor i Nittedal, til å skifte på sårene hver dag.

Det sa venninnen ja til, og de fikk utdelt en pose sårskifteutstyr og et telefonnummer Bruun skal ringe dersom det oppstår komplikasjoner. Venninnen overvar også et sårskift på sykehuset for å lære hvordan det skal gjøres.

– Hun arbeider med regnskap og har ingen utdannelse innenfor sykepleie. Egentlig burde helsetjenesten gjort dette. Det er derfor de er der. De skyver ansvaret videre, sier Bruun.

Han har vært svært bekymret for hvorvidt alt er som det skal være med sårene, men har «latt det stå til».

LES OGSÅ: Svikt i rutiner satte kreftpasient i knipe

– Hva ellers kan jeg gjøre? Jeg skjønner at man må ut av sykehusene, men etterbehandlingen er det noen som må følge opp. Man kan ikke bare sette folk på gata. Det er etter min mening helt på trynet, sier Bruun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere