*Nettavisen* Nyheter.

Vennene slår ring rundt søsknene

Leder for støttegruppen, Maral Houshmand.

Støttegruppen for Fozia og Abbas Butt arrangerte lørdag et fakkeltog til støtte for søskenparet.

Klikk på bildet for å forstørre.

BU-leder Nadeem Butt deltok i fakkeltoget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rajee Sivan har vokst opp med søskenparet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Støttegruppe: Venner av Fozia og Abbas har formet en støttegruppe som lørdag arrangerte et fakkeltog for søskenparet. Her er (f.v.) Glenn-Are Berg, Omar Saddiq, Maral Houshmand, Martin Kvernbekk, Alan Aguilar og Gazelle Pezeshkmehr.

SENTRUM: Støttegruppen samarbeidet med SOS rasisme om markeringen som startet ved Oslo S hvor appeller ble holdt av blant andre leder for Unge Venstre, Anne Solsvik, og leder for Støttegruppen, Maral Houshmand.

- Vi gir oss ikke

Videre gikk fakkeltoget oppover Karl Johan til kamprop som «tilknytning går begge veier» og «vi gir oss ikke, ikke i dag og ikke i morgen». Toget ble ledet an av Abbas beste venn, Rajee Sivan, som har kjent søskenparet siden han var ti år gammel.

Vi har vokst opp sammen og Abbas har vært som en bror for meg, forteller Rajee og legger til at de siste årene har vært tøffe for hans beste venn.

- Måtte sette livet på vent

Han pleide å være en glad gutt som spøkte og lo. Etter at han fant ut at han kanskje ville bli kastet ut av landet i 2001, har jeg sett sorgen i øynene hans. Han har måtte sette hele livet på vent og har ikke kunne begynne utdannelse eller å ta lappen som oss andre, sier Rajee som ikke tror søsknene vil klare seg bra i Pakistan.

De har ingen tilknytning til Pakistan og de har ikke sett faren på lenge. De har jo bodd i Norge i seksten år, forteller bestekompisen.

De andre vennene rundt Butt-søskenparet støtter Rajees beskrivelse av situasjonen.

- Behandles som kriminelle

De er veldig deprimerte nå, og vi synes det er ille at de behandles som kriminelle ved å bli innesperret på Trandum, forteller Maral Houshmand.

Ved fakkeltogets endestasjon, Stortinget, holdt leder av Sosialistisk Ungdom, Kirsti Bergstø, en appell hvor hun kom med skarp kritikk av inkluderingsministeren.

Det er veldig hyggelig at så mange dukket opp for å vise sin støtte, sa Maral om lørdagens markering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag