RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De er gode venninner, men 6.juni møtes svenske Susanna Kallur (t.h) og norske Christina Vukicevic til duell på 100 m hekk på Bislett.
De er gode venninner, men 6.juni møtes svenske Susanna Kallur (t.h) og norske Christina Vukicevic til duell på 100 m hekk på Bislett.

Venninneduell i Bislett Games

Hjemmeyndlingen Christina Vukicevic møter svensk vennine.

Oslo (NW): Christina Vukicevic møter svenskenes OL-favoritt Susanna Kallur på 100 m hekk i ÅF Golden League på Bislett 6. juni.

Det norske fremtidshåpet og den svenske verdensstjernen har trent sammen før denne sesongen.

Etter å ha trent med henne vet jeg hva som skal til for å nå toppen. Sanna er seks år eldre enn meg og har seks år mer trening og erfaring, sier Vukicevic, som har EM- og VM-gull som junior.

Mens Kallur er en av favorittene før OL i Beijing, har Vukicevic ennå ikke klart OL-kravet.

Men jeg er bare én meter unna 12,96, og med gode forhold bør jeg klare det før sommeren, sier Vukicevic, vel vitende om at kjæresten Andreas Thorkildsen sikter mot spydgull i Beijing.

Kallur havnet utenfor pallen i den rekordjevne finalen på 100 m hekk i fjorårets VM, men i vinter slo hun til med verdensrekord på 60 m hekk innendørs.

Sjokkert

Det var et sjokk, den gamle rekorden hadde jo stått i 18 år, sa Kallur til et samlet norsk pressekorps på Bislett stadion torsdag.

Der forklarte hun hva hun fikk ut av samarbeidet med Vukicevic.

Det betyr mye for meg å ha en riktig god nordbo å trene med. Ikke minst fordi søsteren min, som jeg har trent med tidligere, har vært skadet lenge, forklarte Kallur.

Hun har følgende råd til sin unge, norske konkurrent.

Christina må ha tålmodighet. Hun må ikke stresse, for det tar tid å nå toppen. Men Christina har et kjempepotensial, sier Kallur.

Vukicevic skryter av sin treningsvenninne.

Det er flott å oppleve noen som er blant verdens beste og samtidig er så jordnær som Sanna, sier hun.

Millionpotten

ÅF Golden League starter rekordtidlig i år. Berlin åpner ballet søndag 1. juni, fulgt av Bislett Games fredag 6. juni. Deretter følger Paris, Roma, Zürich og Brussel.

Ekstra motiverende for Kallur er at 100 m hekk også i år er med i Golden League Jackpot, det vil si at hun kan vinne én million dollar hvis hun vinner i alle stevnene.

Hun tror ikke Beijing-OL i august vil svekke interessen for ÅF Golden League.

Golden League gir meg muligheten til å trene i verdensklasse fram mot OL. Jeg satser hardt på alle de seks konkurransene, sier Kallur, som forteller at Bislett Games er det mest populære Golden League-arrangementet hjemme i Sverige.

Susanna Kallur er ansatt i markedsavdelingen i det svenske konsernet ÅF Group, som er ny tittelsponsor for Golden League, derav det nye navnet ÅF Golden League.

ÅF er en av Europas ledende industrirådgivere. I Norge har selskapet om lag 150 ansatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere