*Nettavisen* Nyheter.

Vennskapelige førsteklassinger

Såvel lærere, barn og foreldre sang med under den første skoletimen.

Det var mangen stolte foreldre og spente barn på førsteklassingenes første skoledag på Lilleaker skole mandag.

Klikk på bildet for å forstørre.

(fra h:) Ullrike Lervik Olsen, Helene de Lange og Filippa Lenth var storfornøyde med første skoledag.

LILLEAKER: Etter rektorens velkomsthilsen og navneopprop ute i skolegården, skulle de 28 elevene i klasse 1a finne sitt klasserom. En usedvanlig stille og spent stemning rådet blant førsteklassingene på vei gjennom korridorene, og vel inne i klasserommet åpnet læreren Ingrid.

Jeg har vært veldig spent i dag. Og da jeg våknet i morges, kjentes det som jeg hadde sommerfugler i magen, fortalte læreren.

Da tok det ikke lang tid før en av førsteklassingene kom med en innrømmelse.

Jeg har vært så spent i dag at det har svidd i øyne mine.

Vennskap viktig

Alle elever ble presentert med navn da lærerne Audun og Ingrid gikk rundt og ga elevene den første arbeidsboken. Deretter begynte lærerne skoleringen med det samme. Vennskap ville være en viktig greie i denne klassen.

Noen kjenner hverandre fra før, mens andre kanskje ikke kjenner noen. Men det viktigste er at alle skal bli kjent med hverandre etter hvert, fortalte Hanne.

Fem år gamle Helene De Lang ble et godt eksempel på det å holde en vennskapelig tone, da hun rakk opp hånden og fortalte læreren Hanne at hun hadde en vakker klype i håret.

Spennende dag

Det ble også tid til både sang og norsk grammatikk under den store dagen. Bokstaven "L" som er den første i navnet Lilleaker, ble ført opp flere ganger etter hverandre i arbeidsboka, og Helene synes første skoledagen var spennende.

Jeg var veldig spent for å komme til skolen i dag. Storebroren min har gått på denne skolen lenge, men nå var det endelig min tur, konkluderer den lykkelige førsteklassingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.