RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre ber Høyre i Ullern si nei til Smestadfortetting


FREDELIG SMÅHUSOMRÅDE: I Priorveien og småveiene rundt, er det alt fra rekkehus til store villaer som trues av blokkbebyggelse i forslaget til ny kommuneplan, opplyser Berit Kvæven (V). Foto: Vidar Bakken
FREDELIG SMÅHUSOMRÅDE: I Priorveien og småveiene rundt, er det alt fra rekkehus til store villaer som trues av blokkbebyggelse i forslaget til ny kommuneplan, opplyser Berit Kvæven (V). Foto: Vidar Bakken
Venstre i Bydel Ullern håper Høyre vil stemme for Venstres forslag og følge partikollegene i Vestre Aker. De går imot bymessig fortetting på Smestad.

ULLERN/VESTRE AKER: – Vi mener at Smestad er lite egnet til bymessig fortetting og det gjenspeiler seg i det forslaget som Venstre fremmet i byutviklings- og samferdselskomiteen i Bydel Ullern, sier Venstres Berit Kvæven.

Kraftig nei

– I første votering var Høyre i komiteen delt, før de etter samråd stemte for et eget forslag sammen med Arbeiderpartiet, som kun innskrenker området for fortetting. Nå håper vi naturligvis når saken skal opp i bydelsutvalget (BU), at Høyre følger Venstres forslag og sine kolleger i Vestre Aker. Der sier Høyre og de andre partiene et kraftig nei til bymessig fortetting av dette området, sier Kvæven.

Torsdag kveld, skal bydelsutvalget i Bydel Ullern uttale seg i vedtak til forslaget til kommuneplan, «Oslo mot 2030». I planen inngår bymessig fortetting i et stort område rundt Smestad stasjon og Diakonhjemmet sykehus. Høyre har flertall i bydelsutvalget.

Les også:  – Spiser opp småhusområdene som en kreftsvulst

– Særegen arkitektur går tapt

– Venstre foreslo i komiteen at området Smestad utgår fra planen. Smestad ligger tett på svært trafikkerte veier. Det foreligger ingen planer om videreutvikling av Smestadkrysset. Dette området bryter med knutepunktslogikk ellers i planen. Ullern bydel kan vise til egne planer og arbeid for by- og boligutvikling fra Skøyen til Lysaker og oppover mot Lilleaker, som ivaretar bymessig fortetting i vår bydel. Smestad kan derfor holdes utenfor planene om bymessig fortetting, sier Kvæven.

Høyre og Arbeiderpartiet har i komiteen gått inn for å begrense bymessig fortetting på Bydel Ullerns side av Sørkedalsveien til området rundt Smestad T-banestasjon. Den foreslås endres slik at ny grense i sørøst blir mellom krysset Monolitveien/Priorveien og Priorveien/Sørkedalsveien.

– Med dette går et flott område med særegen arkitektur tapt, sier Kvæven.

Les også: Raseringsfrykt i småhusområdene

Korthuseffekt

BU i Bydel Vestre Aker gikk enstemmig inn for at hele Smestadområdet skulle tas ut av planen med hensyn til bymessig fortetting. De viser også til stor trafikk og gjennomkjøring i dette området uten at det foreligger forslag til trafikale løsninger. Bydelen viser også til at det her er snakk om store områder med helhetlig arkitektur fra flere tidsepoker som representerer historien om byens byutvikling.

Bydel Vestre Aker mener at en helhetlig fortettingsplan vil være umulig å gjennomføre med mindre sentrale politikere vedtar at hele området skal eksproprieres.

Utvalget for harmonisk fortetting (UHF) og velforeninger har i tidligere artikler advart mot konsekvenser av bymessig fortetting i Smestadområdet.

– Når den første blokken kommer, så starter korthuseffekten, sa Stig Nielsen i Utvalget for harmonisk fortetting (UHF) blant annet i åpen halvtime i møte i BU i Bydel Vestre Aker. Han viste til hvor galt det hadde gått på Holtet.

Kjell Fr. Jacobsen fra UHF stilte på forrige møte i BU i Bydel Ullern og advarte mot bymessig fortetting av Smestadområdet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere