RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre ber justisministeren følge opp mindreårige asylsøkere


KREVER SVAR: Venstres Ola Elvestuen vil vite hvordan justisministeren følger opp bekymringsmeldingene i tilknytning til mottak av enslige mindreårige asylsøkere i Politiets utlendingsenhets lokaler på Tøyen.
KREVER SVAR: Venstres Ola Elvestuen vil vite hvordan justisministeren følger opp bekymringsmeldingene i tilknytning til mottak av enslige mindreårige asylsøkere i Politiets utlendingsenhets lokaler på Tøyen. (Venstre)
I opptil flere døgn oppholder asylbarna seg på venterom, uten dusj eller varmt vann.

OSLO (NTB): Venstres nestleder Ola Elvestuen er bekymret for forholdene for enslige mindreårige asylsøkere på Tøyen og ber justisministeren følge opp.

– Hvordan følger statsråden opp bekymringsmeldingene i tilknytning til mottak av enslige mindreårige asylsøkere i Politiets utlendingsenhets lokaler på Tøyen, og hvordan sikrer statsråden at barna som er på flukt tas imot og følges opp på en verdig og human måte? spør Venstres nestleder Ola Elvestuen justisminister Anders Anundsen.

I opptil flere døgn oppholder asylbarna seg på venterom i ankomsthallen på Tøyen, uten dusj eller varmt vann. De må sove på gulvet, og det er ikke atskilte rom for gutter og jenter. Barna får også dårlig informasjon, mener Vergeforeningen.

I juli 2015 anmeldte organisasjonen for barn og unges rettigheter, Unge Duer, PU til Spesialenheten for politisaker.

Siden januar 2015 har det blitt sendt bekymringsmelding fra Vergeforeningen til Barneombudet om forholdene. Redd Barna mener alle disse forholdene gir sterkt grunnlag for bekymring.

Det har også kommet uttalelser fra Brann- og redningsetaten, samt bydelsoverlegen i Gamle Oslo etter inspeksjon i lokalene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere