RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre er troverdig i ambassadesaken

Arbeiderpartiet ved leder i Ullern AP, Helga Strømme, og nestleder i Vestre Aker AP, Anne Fjermeros kommer i sitt innlegg i Akersposten 30/11 " Venstre svikter miljøet " med påstander som bør imøtegås.

La det være helt klart : Venstre står fast på sitt ambassadevedtak. Venstre tok initiativ i bydel Vestre Aker til kamp mot omregulering av Husebyskogen til ambassadeformål. Venstre så umiddelbart at dette var klart i strid med grunnleggende miljøprinsipper og hensyn til lokalbefolkningen. Venstre i bydelen ville overhodet ikke være med på å ta et nærrekreasjonsområde til et slikt utbyggingsformål. Venstre i Vestre Aker og senere i Ullern fikk full støtte av Oslo Venstre i denne sak. Vi regner med at alle som har fulgt denne saken, og det er mange, vil være klar over den rolle Venstre som parti har spilt.

Vi reagerer på at Arbeiderpartiet, som skal ha all mulig ros for etter en lengre intern prosess i partiet å ha sluttet seg til Venstres kamp mot ambassadeutbygging, nå går til angrep på Venstre og påstår at vi svikter miljøet. Vi er klar over at det kritiseres at en enkeltrepresentant fra henholdsvis SV, Arbeiderpartiet og Venstre ved sluttbehandlingen i bystyret 7/12-05 sluttet seg til et enstemmig Høyre og Fremskrittspartiet og på den måten skapte et knappest mulig flertall for omregulering. Vi er selvsagt klar over at mange er lei seg for at en vararepresentant møtte i vårt parti på grunn av sykdom i gruppen. Samtidig må bare erkjenne at vi i Venstre ikke overstyrer folkevalgte som stemmer annerledes enn partigruppen ønsker. Når lokallagene i Arbeiderpartiet i Ullern og Vestre Aker nå spår en masseflukt fra Venstre ved neste kommunevalg, tror og håper vi i Venstre at de tar feil. Men hvis velgere vil gå til Høyre (som klart gikk inn for ambassade i Husebyskogen) eller Arbeiderpartiet (som tok seg god tid før de tok et standpunkt imot), må vi akseptere det. I Venstre " henretter " vi ikke folkevalgte, vi ekskluderer ikke noen som har et annet syn. Når nominasjonsmøtet på demokratisk vis har valgt Ane Willumsen som en av kandidatene, godtar og respekterer vi det. Vi gjør oppmerksom på at velgerne har mange kandidater både blant de kumulerte og alle de andre på listen. Vi er stolte av og glad for å ha et så sterkt lag å kunne presentere for velgerne.

Ambassasaken vil kunne komme tilbake til Oslo bystyre. Det henvises i den anledning til Ane Willumsens innlegg i Akersposten 30/11 der hun fremhever at hun vil se på saken på nytt med henblikk på det sterke ønske om bevaring av Husebyskogen og behov for et bedre alternativ. Man kan være trygg på at denne saken vil få en god løsning dersom den skal behandles på nytt.

Oslo Venstre fremstår samlet med sine 2 stortingsrepresentanter Odd Einar Dørum og Trine Skei Grande, bystyregruppen og bydelsutvalgsgruppen i Vestre Aker. Undertegnede som i dag er gruppeleder for Venstre i Vestre Aker bydelsutvalg vil være førstekandidat til bydelsvalge og også bystyrekandidat. Aksjon " Vern Husebyskogen " har min fulle støtte, og jeg håper Venstres kandidater både i lokalvalgene i Vestre Aker og Ullern, og i bystyrevalget, betraktes som troverdige. Jeg håper videre på godt og konstruktivt samarbeid med Arbeiderpartiet i denne saken og ber om de kutterut fremtidige personangrep. Det tjener ikke en så viktig miljøsak.

Terje Bjøro
Venstres gruppeleder i Vestre Aker bydelsutvalg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere