RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre forplikter seg til Storebrandtomten


FORANKRET I VENSTRE: Venstres nestleder Ola Elvestuen (tilvenstre) i samtale med leder av Vestre Aker Venstre, Christian Herzog og Venstres gruppeleder i bydelsutvalget, Terje Bjøro på Storebrandtomten.
FORANKRET I VENSTRE: Venstres nestleder Ola Elvestuen (tilvenstre) i samtale med leder av Vestre Aker Venstre, Christian Herzog og Venstres gruppeleder i bydelsutvalget, Terje Bjøro på Storebrandtomten. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN
Venstre har vedtatt at partiet går for skole på Storebrandtomten. Med dagens bystyresammensetning i neste periode blir det skole.

GRESSBANEN: – Venstre har tatt en beslutning om at Storebrandtomten skal sikres for utbygging av skole i fremtiden, sier Venstres nestleder og leder av byutviklingskomiteen i rådhuset, Ola Elvestuen.

Del på Facebook

– Det blir skole

Saken har vært oppe både lokalt og sentralt i Venstre før beslutningen.

– Blir situasjonen i bystyret som i dag, blir det skole på Storebrandtomten, sier Venstres gruppeleder i bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Terje Bjøro. (Ap, SV og Rødt har signalisert at de ønsker skole og danner flertall i bystyret – journ.anm.)

– Dette har vært en viktig sak for Vestre Aker Venstre. Jeg har vokst opp i området og vet at behovet for skole er stort. Denne tomten ligger perfekt til for en ny barneskole, sier leder av Vestre Aker Venstre, Christian Herzog.

Bystyret som teller

Næringsbyråd Øyvind Sjøtveit Frp) ga i fjor beskjed til Naturbetong om at Oslo kommune ikke ville erverve tomten til skole, uten å informere bystyret. Storebrandtomten har i flere omganger vært behandlet i bystyret og mulighetsstudier viser at den er godt egnet som skoletomt. Plan- og bygningsetaten (PBE) hadde også satt i gang en reguleringsprosess som på et tidspunkt ble stoppet av ukjente grunner.

– Sjøtveit hadde ikke støtte for sin beslutning i bystyret og det er bystyret som teller i siste omgang, sier Elvestuen.

Etter at Sjøtveit «ga» bort tomten engasjerte Arbeiderpartiets Tone Tellevik Dahl seg i saken. Hun fikk saken opp i byutviklingskomiteen, hvor det ble flertall for at PBE skal utrede et alternativ for skole ved siden av Naturbetongs boligplaner.

FO-bygget uegnet

– FO-bygget er lansert som et alternativ til skole. Den vil bli brukt som reserveskole når andre skoler skal pusses opp, men FO-bygget egner seg dårlig som permanent skole med sin lite sentrale plassering. Vi må ha en skoletomt som gir en riktig skolestruktur. Denne tomten ligger helt riktig i forhold til boligstrukturen i området, som ikke har noe skolealternativ i nærområdet, sier Elvestuen.

– Det er allerede mange barn i området og en ny skole vil gjøre området enda mer attraktivt for barnefamilier. Nå må vi ta igjen det tapte når det gjelder skolebehovet. I de siste tretti år har vi vært på etterskudd, sier Herzog.

– Vi har også påpekt gang på gang at kommunens fremskriving av elever har vært feilaktige og har ikke synliggjort det reelle behovet. Det er et stort behov for ny skole og det er tomtemangel i denne bydelen. Vi må sikre oss denne, sier Bjøro.

Få utredningen på bordet

Elvestuen understreker likevel at bystyret må forholde seg til de fremskrivningstall som blir presentert og som er styrende for skolebehovsplanen.

– Nå blir det viktig for prosessen å få utredningen på bordet. Det er heller ikke umiddelbart gitt at det blir flertall for skole. Jeg forholder meg likevel til hva Tone Tellevik Dahl og andre sier og dermed skulle det ligge til rette for at det blir skole på Storebrandtomten om Venstre også i neste periode holder posisjonen. Vi har som sagt forpliktet oss i denne saken, sier Elvestuen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere