RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre i spissen for ridesenter-støtte


Saken om ridehus på Nordtvet gård ble diskutert i Grorud bydelsutvalg i går.
Saken om ridehus på Nordtvet gård ble diskutert i Grorud bydelsutvalg i går. Foto: Arkivfoto
Grorud Venstre stiller krav om at Ridehuset på Nordtvet gård nå kommer på plass.

NORTVEDT: I bydelsutvalgets åpne halvtime torsdag tok Venstres 2. kandidat til bydelsutvalget, Lars Olav Fosse, opp saken om ridehus på Nordtvet gård.

Del på Facebook

Han kritiserte den lange prosessen og den behandlingen familien Lunde har fått av bydelen. Han sa at det er avgjørende at det blir slutt på trenering og ansvarsfraskrivelse fra bydelens side, og at administrasjonen og bydelsutvalget nå følger opp forliket mellom Venstre og byrådspartiene, om å gå i dialog med driverne av ridesenteret for å sikre driften og realisering av et ridehus på Nordtvet gård.

– Jeg ble opprørt av å høre historien om hvordan Bettina og resten av familien Lunde er blitt behandlet i denne saken.

Med minimal støtte fra det offenlige og stor egeninnsats har de gitt et unikt tilbud til bydelens barn og unge. I flere år er de blitt forespeilet et ridehus på gården, for så å oppleve at de øremerkede midlene er blitt omdisponert.

– Det er ikke slik bydelen skal behandle lokale ildsjeler og frivillig innsats, sa Lars Olav Fosse.

LES OGSÅ: Fortsatt håp for ridehus på Nordtvet gård

Venstre engasjerer seg

Budsjettforliket Fosse henviste til handler om at Venstre har forhandlet med byrådspartiene, og fått gjennomslag for en rekke enkeltvedtak, blant annet om å sikre realisering av ridehall og videre drift av ridesenteret på Nordtvet gård.

– For Venstre har det vært viktig å få på plass et ridehus på Nordtvet gård. Vi kunne ikke bare sitte stille og se på at raseringen av barns og unges oppvekstvilkår i bydelen vår fortsetter. Med dette vedtaket er bydelen nødt til å gå i dialog med driverne av ridesenteret for å realisere planene om et ridehus på Nordtvet gård, sier Jon Julius Sandal, leder i Grorud Venstre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere