RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre krever ny matchbane

Venstre vil kjempe for at ny matchbane på Voldsløkka prioriteres i Oslo-budsjettet for 2008. Dette idrettsløftet trenger bydelen sårt, sier Inge Carlén.

VOLDSLØKKA: Vi regner med at dette er noe alle partiene i BU vil støtte, sier Carlén til Østkantavisa.
I kveldens bydelsutvalgsmøte på Sagene legges planene for nye Voldsløkka fram. I byutviklingskomiteen gikk man enstemmig inn for å plassere en ny Voldsløkka matchbane i det sørvestre hjørnet, der det i dag er grusbaner. Carlén tror ikke selve planforslaget vil møte de store motforestillingene i BU, men frykter det blir verre i byrådet når pengene skal bevilges.
For Venstre er dette en viktig sak, det er på tide at østkanten også får skikkelige idrettsanlegg. Voldsløkka matchbane er vel det anlegget som har stått lengst i denne byen uten at noen ting er gjort med det, sier Carlén.

Skatehall og landhockey

Det var Venstre i samarbeid med KrF som i budsjettforliket sist høst klarte å få bevilget pengene som trengtes til landhockeybane og skatehall på Voldsløkka, til sammen over 50 millioner. Carlén tror og håper man kan få til noe tilsvarende med matchbanen.
KrF virker veldig positive, og vi i Venstre på Sagene har satt Ola Elvestuen på saken i bystyret. Partiene på venstresiden virker positive, og det er på tide at Høyre prioriterer annet enn prestisjeprosjekter på vestkanten, sier Carlén.

5000 sitteplasser

Dagens matchbane langs Stavangergata er i så elendig stand at Skeid ikke får spille hjemmekampene sine i Adeccoligaen der. Banen er for liten og anlegget er for slitent, med et stygt brakkebygg bak hovedtribunen, mobile toaletter og et artig lite tak over noen få seter utelukkende bygget i et forsøk på å tilfredsstille kravene fra Norges Fotballforbund.
Det er jo full anleggskrise i Oslo, og man trenger sårt et mindre stadionanlegg på Voldsløkka med kunstgress, undervarme og flomlys. Ikke bare Skeid, men hele byen ville hatt glede av det, uttalte Skeid-leder Terje Martinsen etter at byrådet ikke fant midler til matchbane i fjorårets budsjett.
Inge Carlén tror et nytt stadionanlegg vil bli glimrende for Skeid, Sagene IF og andre lokale idrettslag. Med en tribunekapasitet på 5000 plasser vil anlegget ikke bare kvalifisere for spill i høyere divisjoner, men også til ungdomslandslagskamper.
Det er på tide at Oslo får et middels stort intimt stadion for fotball, og Voldsløkka er den beste plasseringen for dette. Det er også på tide at Skeid får spille hjemmekampene på sin egentlige hjemmebane Voldsløkka, sier Carlén.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere