RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre ønsker oppgradering og bedre tilgjengelighet

De siste årene har Frogner bydel opplevd at stadig flere finner veien til naturperlene på Bygdøy. Spesielt badeområdene på Huk er en ettertraktet grønn lunge for byens borgere i alle aldre. Frogner Venstre ønsker å satse på økt tilbudet av kollektivtrafikk til Bygdøy, samt utbedring og oppgradering av strendene og badeområdene.

Venstre ser positivt på at så mange benytter seg av disse fantastiske områdene. Derfor mener vi det er viktig å forbedre tilgjengeligheten, samt utbedre strandsonen, slik det nå er gjort ved Bygdøy Sjøbad. Frogner Venstre mener områdene kan gjøres mer brukervennlig ved rydding og oppgradering av strandlinjen langs Kongeskogen, bedre universell tilpasning, nye stupetårn og flåtebrygger, flere dusjer og gjerne flere og bedre serveringstilbud. Vi ser også positivt på at areal tilpasses for f.eks. nye sandvolleyballbaner og andre utendørsaktiviteter.

Det er imidlertid enkelte utfordringer som økt bruk fører med seg. Vi vil se flere kildesorteringsstasjoner for avfall, og ber de ansvarlige om å være forberedt på årets badesesong. Vi ber Oslo Sporveier/Ruter få etablert en ny sommerbussrute til Bygdøy som dekker indre øst/indre vest, for eksempel Sagene/Torshov Majorstuen Frogner Skøyen Bygdøy. Videre ønsker vi at båtforbindelsen mellom Rådhuskaia og Bygdøy utvides, slik at den også omfatter Huk. Det kreves en dugnad for å redusere biltrafikken og kaoset det medfører til Bygdøy, og da mener Venstre at bedre forbindelse med kollektivtrafikken er det første og mest effektive tiltak.

Områdene på Huk er ikke bare bydelens og byens perle. De er i høyeste grad en nasjonal naturskatt. Frogner Venstre håper vi i tiden fremover kan få på dagsorden en rekke konkrete tiltak som vil gjøre hele Bygdøy enda mer attraktivt for miljøbevisste, bade- og naturglade besøkende.

Jan Mesicek
Leder Frogner Venstre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere