RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navn: Trine Skei Grande
Alder: 39
Bosted: Gamlebyen
Navn: Trine Skei Grande Alder: 39 Bosted: Gamlebyen

Venstre satser på kunnskapssamfunnet

Navn: TRINE SKEI GRANDE

Parti: Venstre

Alder: 39

Bosted: Gamlebyen


LES HVA SENTERPARTIET SVARER PÅ DE SAMME SPØRSMÅLENE: Sp vil ha mange flere bussruter


Hva er din hjertesak før valget 2009?

Jeg vil kjempe for å bygge kunnskapssamfunnet. Det skal vi gjøre gjennom å satse på lærerne i skolen og mer til forsking og høyere utdanning.


Hvordan vil du styrke Oslo-politikken på Stortinget?

Noe av det viktigste er kollektivtrafikk. Nå har vi gjort så mye for kollektivtrafikken i Oslo, at nå må staten på banen og sørge for at togtrafikken også begynner å fungere.


Hva kommer du til å gjøre for å styrke samarbeidet mellom partiene på Oslo-benken?

Jeg har stått på for at Oslobenken skal fungere, og det vil jeg fortsette med. Jeg bruker også mye tid på å følge arbeidet i bystyret og i bydelene slik at arbeidet skal henge sammen. Det tar jeg gjerne med meg flere på.


Hva ønsker du å gjøre for Oslo-skolen?

Vi vil sikre mange og gode lærere, det er det viktigste fundamentet i skolen. Vi vil ha et skikkelig lærerløft, for å sikre alle lærere etter- og videreutdanning slik at alle skal ha faglig fordyping i alle fagene de underviser i.


Hva ønsker du og ditt parti å gjøre for helsevesenet i Oslo?

Vi ønsker en velferdsreform som flytter flere av ressursene inn i sykehjem, til fastlege og rehabilitering. For mange sendes videre rundt i helsesystemet. I framtida må flere av helsetjenestene løses nærmere borgerne om vi skal klare å holde kvaliteten.


Hva ønsker du og ditt parti å gjøre for kulturlivet i Oslo?

Vi satser sterkt på kultur og vil styrke Oslo som kulturby og kunstnerby. De nasjonale institusjonene må utvikles i samarbeid med byen. Det betyr for eksempel at vi ikke kan godta at staten overkjører byen når det gjelder plassering av Nasjonalmuseet.


Hva ønsker du og ditt parti å gjøre for samferdsel i Oslo?

Vi vil at staten skal støtte Oslos kollektivtrafikk mer enn i dag, at vi får til en belønningsordning for gode løsninger for sykkel i byen, og at det skal satses kraftig på lokaltogtrafikken på Østlandet.


Hva mener du om dages bevilgninger til Oslo kommune og bydelene her?

Vi vil gi kommunene større makt over egne midler, og større frihet til å disponere og gjøre egne prioriteringer. Vi vil ha en nasjonal velferdsreform der mer makt flyttes til kommuner og bydelene i Oslo. Eldreomsorgen må bedres, og et viktig ansvar for dette ligger i bydelene.


Hva ønsker du å gjøre for å øke tryggheten i gatene i Oslo?

Vi må ha flere politifolk ut i gatene – det er første og viktigste skritt. Da må vi utdanne flere, og frigjøre flere fra papirarbeid. Så må politivedtektene som Oslo har vedtatt, settes i kraft. De er i dag stoppet av regjeringen.


Hva ønsker du å gjøre for Groruddalen?

Jeg vil satse på skolen og på å få flere og bedre lærere. Vi må få flere avganger og bedre tilbud på jernbanen i Groruddalen, sikre at Alna åpnes gjennom terminalområdet og si nei til utvidelse av Huken pukkverk. Og så skal vi arbeide med å få i gang planleggingen av lokk over E6 med en gang.


SE LOKALAVISENS FYLDIGE VALGSIDER! Valg 2009

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere