RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Venstre tar avstand fra skikongen Bjørn Dæhlies profittbegjær»


Terje Bjøro (Venstre)
Terje Bjøro (Venstre) Foto: ARKIVFOTO

Venstre går sterkt imot boligbygging på Fuglemyren i Voksenkollveien. Venstre ønsker som PBE å videreføre intensjonene i gjeldende regulering og overordnede planer, hvilket innebærer å bevare den grønne åsen.

Det har ikke vært kommunens intensjon å åpne området rundt Voksenkollen for tradisjonell boligutbygging. Store arealer i tilliggende områder er allerede regulert til boligbebyggelse, og disse bør evt bygges ut før man omregulerer nye områder.

LES FLERE MENINGER HER

En eventuell omregulering bør være til friområde slik at tomten kan beholdes som et ubebygd friluftsområde som er allment tilgjengelig. Venstre tar avstand fra skikongen Bjørn Dæhlies profittbegjær og er overrasket over at han og øvrige investorerer ikke tenker mer på miljø enn på penger.

Venstre frykter at en evt omregulering vil ødelegge et viktig «høyfjellspreget» grøntdrag i byens nærområde og gi brudd i sammenhengende stinett over en av byens høyeste åser. Våtmark/fuglemyr i området må beskyttes.

Her er merkede turstier, små åpne myrpartier, knauser, furutrær, variert skog, rikt dyreliv. Stiene blir tråkket om vinteren og lyssatt. Området er svært mye brukt av skole, SFO og turgåere.

En mulig utbygging i dette sårbare området må sees i sammenheng med utbygging i nabolaget som påfører vegetasjonen i åsen nedenfor store sår. Ved en fortsatt utbygging vil deler av byens grønne silhuett være tapt for alltid. Fjernvirkningen av en bebyggelse her vil være betydelig. Det har ikke Oslo by råd til.

Terje Bjøro (V)
Gruppeleder i Vestre Aker bydelsutvalg
Bystyrekandidat

LES FLERE MENINGER HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere