RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre tar kaka

I begynnelsen av mars kunne vi lese om Venstre-folk som spiste kake for å feire en god meningsmåling. Jeg skal på ingen måte ta fra dem den gleden. Meningsmålingen var god for Venstre. Men jeg må si jeg undret meg da jeg leste saken: "Venstre sitter alene med nøkkelen til borgerlig flertall i Oslo. Den posisjonen vil de bruke til å holde Frp lengst mulig unna makta."

Faktum er at de sitter med den nøkkelen allerede i dag! Og de har plassert Fremskrittspartiet nærmest mulig makta. Ikke bare har de brukt nøkkelen til å åpne byrådskontorene for Fremskrittspartiet. Alt tyder på at de har låst døra og svelget nøkkelen.

Oslo er en av få kommuner der Fremskrittspartiet sitter trygt med makta. Det er kanskje den kommunen Fremskrittspartiet får gjennomført mest av sin politikk. Venstre kan, når de måtte ønske det, kaste Høyre/Fremskrittspartibyrådet. Men de gjør det ikke! De truer ikke engang med å gjøre det! Behandlingen av Oslo-budsjettene og andre store saker har gått bemerkelsesverdig smertefritt for byrådskameratene fra Fremskrittspartiet. Venstre har lojalt stilt opp for Fremskrittspartiets byråder.

Venstre er det partiet på borgerlig side som klarest tar avstand fra Fremskrittspartiets politikk i media. Det må de slutte med dersom de fortsatt ønsker å holde Fremskrittspartiet i byråd. Hvis de mener noe med kritikken av Fremskrittspartiet må de felle byrådet. De kan i praksis gjøre det i morgen.Anders Greif Mathisen

bystyrekandidat og leder i Frogner Arbeiderparti

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere