Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre tar svømmedrømmen i Nordre Aker på alvor

FOR SVØMMING: Erik Borge Skei (t.v.) og May-Brith Døssland i Nordre Aker Venstre, har fått gehør hos moderpartiet. Oslo Venstre går til valg på nytt svømmeanlegg i Nordre Aker, enten i Nydalen eller på Sogn.
FOR SVØMMING: Erik Borge Skei (t.v.) og May-Brith Døssland i Nordre Aker Venstre, har fått gehør hos moderpartiet. Oslo Venstre går til valg på nytt svømmeanlegg i Nordre Aker, enten i Nydalen eller på Sogn. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Nordre Aker må få svømmeanlegg i Nydalen eller på Sogn, mener Oslo Venstre, som har programfestet svømming i bydelen.

NYDALEN ELLER SOGN: Det er to muligheter for svømmeanlegg i Nordre Aker. Oslo Venstre og Ola Elvestuen (t.h.) vil bygge nytt. Lokalpartiets May-Brith Døssland og Erik Borge Skei jubler.

NORDRE AKER: – I bydelen er det såre enkelt: Det er tverrpolitisk enighet om at vi trenger et nytt svømmeanlegg, sier Venstres 1. kandidat til BU, Erik Borge Skei, og viser til strategidokumentet som ble utarbeidet på oppdrag fra BU før sommeren, og sendt blant andre byrådet og bystyret.

Del på Facebook

Eneste parti

– Venstre har som eneste parti også programfestet dette i sitt bystyreprogram. Det er et signal til bystyret om at vi vil gjennomføre det. Nå må vi bare bestemme tomt og komme i gang å bygge. Bydelen må være aktive og komme med sine preferanser, sier Ola Elvestuen (V), leder av byutviklingskomiteen.

Venstre-politikerne peker, som i bydelens strategidokument, på to aktuelle tomter: Sandakerveien 113 i Nydalen og Sognsveien 80 (Sogn vgs-tomten). Avgjørende for plasseringen er nærheten til kollektivknutepunkter, noe som ifølge Venstre vil gjøre et nytt svømmeanlegg tilgjengelig for hele byen, ikke bare Nordre Aker.

– Venstre har ikke fulgt opp svømmehallbygging i bystyret,hevder bystyrerepresentant Janne Svegården (Ap). LES SAKEN HER.

Minimumskrav

I rapporten fra BU drømmes det om et badeland med mange fasiliteter. Venstre mener avgjørelsen om at det skal bygges bad må tas først, men har likevel klare tanker om hva et anlegg må inneholde.

– Det absolutte minimum er et 25 eller 50-metersbasseng. I tillegg må det være et basseng for eldre og funksjonshemmede og småbarnsfamilier. Men grupper som også må ivaretas er idretten, som vil være en naturlig samarbeidspartner, sier Skei.

– Idretten sier jo også at ny svømmehall er et prioritert ønske, sier May-Brith Døssland (V) som sitter i Idrettens Samarbeidsutvalg (ISU), er 2. kandidat til BU, og nåværende leder i kultur- og oppvekstkomiteen.

– Det har ikke blitt bygget nye svømmehaller i Oslo siden 80-tallet. Når vi først bygger nytt mener jeg det er fornuftig å tenke større. Og Oslo har akutt behov for 50-metersbassenger, sier Elvestuen.

Jøran Kallmyr utelukker ikke Nordre Aker

– Jeg jobber med å få etablert ett til to store «Drammensbad» i Oslo. Det vil gi veldig mye svømmeaktiviteter, og 50-metersbasseng som gjør at vi øker svømmetilbudet kraftig, sier byråd Jøran Kallmyr (Frp) til Nordre Aker Budstikke.

Han mener Nordre Aker er en aktuell plassering.

Kallmyr snur. – Gir badehåp i Nordre Aker

Plan- og bygningsetaten anbefaler utdanning og svømmehall i Sognsveien 80

SOGN: Plan- og bygningsetaten foreslår at Sognsveien 80 brukes til forskning/utdanning, skoleformål og barnehage. Men vil også vurdere svømmeanlegg og studentboliger.

Prioriteringen kommer frem av etatens foreløpige anbefalinger for bruksområder etter at Sogn vgs. flytter ut fra den 55,7 mål store tomten i 2013.

– Dette åpner for å sikre knutepunkttomta for skoleformål og for Universitetet til et spennende konsept, og som også skolebehovsplanen ønsker. I tillegg er den høyaktuell for et nytt svømmeanlegg i bydelen slik Venstre i bystyret går inn for. Samtidig må vi sikre åpne grønne områder,og skjerme mot ringveien, sier Erik Borge Skei i Nordre Aker Venstre.

– Det er det bystyret som velges nå som bestemmer hva som skjer med Sognsveien 80. Tomten er så stor at det er plass både til skole og universitetet, men også til studentboliger og bad, sier Ola Elvestuen (V).

– Over 4000 studenter står i boligkø. Rødt ønsker at man «utvider» Sogn studentby til Sognsveien 80 og beholder Sogn bad som en del av studentbyen, men tilgjengelig for alle. Man kan også se på mulighetene for kombinasjon med kommunalboliger og sosial boligbygging på området, sier Rødts førstekandidat til bydelsutvalget, Fredrik V. Sand.

MER SVØMMING I NORDRE AKER:

Ett skritt nærmere nytt badeland i Oslo

Kallmyr snur. – Gir badehåp i Nordre Aker

Folkemøte om svømmehaller

Aksjon svømmebasseng

Byråd Kallmyr (Frp): – Billigere å åpne bassengene

FAU-ene blåser av byrådens svømme-nei

Oppretter svømme-arbeidsgruppe

Ny svømmehall i bydel Nordre Aker – et skritt nærmere?

BU-ja til svømme-hall

– Stå på for svømmedrøm

Svømmehall til Teknisk Museum?

LEDER: Liv og lære

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!