*Nettavisen* Nyheter.

Venstre vil ha enerom på sykehjem

Venstre har i mange år kjempet for enerom på sykehjem. Vår talsperson for de eldre, tidlige gruppeleder for Venstre i Oslo bystyre, har vært meget klar på at det uverdig at gamle må dele rom på sykehjem. Hovseterhjemmet som er kjent for sin høye pleiekvalitet, har dessverre en del dobbeltrom. De er selvsagt ikke populære. Venstre tok dette opp i siste møte i bydelsutvalget og fikk enstemmighet for et forslag om på nytt å anmode den sentrale sykehjemsetaten om å revurdere opprettholdelse av dobbeltrom. I bydelen har vi gjennom sentraliseringen mistet en del av vår myndighet. Vi kan ikke selv pålegge Sykehjemsetaten å gå over til enkeltrom, selv om vi svært gjerne skuille ha gjort det.

Venstre opplever det som en kynisk økonomisk vurdering å beholde dobbeltrom. Det er behov for alle plasser, men det er galt å la det gå på verdigheten løs. Når du er gammel og syk, og kanskje har bodd lenge alene i ditt hjem, skal du slippe å dele rom på sykehjem de måneder eller år du måtte få der. Derimot er det viktig med sosialt fellesskap i fellesarealene, salong, arbeidsstue, uteområde. Men du skal ha rett til å kunne være for deg selv og innrette ditt rom med dine personlige gjenstander. Og for de pårørende er det viktig at mor eller onkel har sitt eget, og at de pårørende kan oppleve "hjemfølelsen" når de er på besøk, selv om deres kjære kanskje kan ha mistet evnen til realitetsorientering. Det er ikke snakk om noen ombygging. Simpelthen å ha én seng og ikke to. Og i lengden vil man også spare betydelige beløp fordi det tar lengre tid å bemanne dobbeltrom, borgerne og deres familie kvier seg faktisk til å si ja til dobbeltrom selv om nøden er aldri så stor.

Venstre i Vestre Aker vil en verdig og god eldreomsorg og vil ved enhver anledning tale de eldres sak. Derfor oppfordrer vi nå til en lokal konferanse i regi av bydelspolitikerne der tema er: Hva slags eldreomsorg vil vi ha? Vi er inspirert av Seniorsaken som har gjort en solid innsats og vist engasjement og iver.Terje Bjøro

Venstres gruppeleder

i Vestre Aker bydelsutvalg

varamedlem Oslo bystyre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag