RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre vil på vippen

Venstrepolitiker og groruddalspatriot Kjell Magne Veivåg er klar til kamp om velgernes gunst i høstens bystyrevalg. VI skal fortsette å være byen og Groruddalens miljøparti, sier han.

HELLERUD: Kjell Magne Veivåg er Venstres tredjekandidat foran høstens valg. Han sitter idag som vararepresentant i bystyret og var skolebyråd i to år fra 2001 frem til 2003.
Partiet har i dag en delikat vippeposisjon med sine tre plasser i Oslo bystyre og kan vippe flertallet i sin favør, enten med borgelig eller sosialistisk støtte. Stikkord i årets valg blir miljø, skole, kultur, kollektivtrafikk og styrking av bydelsdemokratiet.
Engasjementet er stort og snakketøyet går varmt på Kjell Magne Veivåg. Han lover å kjempe for Groruddalen dersom partiet får inn sine kandidater. Ola Elvestuen topper listen, fulgt av Toril Berge, med groruddølen Veivåg på tredjeplass.

Miljø

Ikke uventet står miljøpolitikk sentralt i partiets program for neste bystyreperiode.
Vi skal fortsatt være byens miljøparti. Der er vi veldig tydelige. Akkurat nå er vi inne i en periode med mye fokus på klimaproblemet. Her har vi en rekke forslag til hva som bør gjøres, sier Veivåg.
Oslo kommune er Norges største arbeidsgiver. Dette bør komme miljøet til gode, påpeker Veivåg. Partiet vil ta klimahandlingsplanen mange skritt videre.

Bedre T-bane

En kampsak blir 10-minutters rute på T-banen. Trikken skal ha fem og timinutters rute, T-banen må opp til Metrostandard. Månedskortene skal bli billigere, lovte partileder Ola Elvestuen under årsmøtet forrige helg.
Blant annet må vi se på Lørenområdet og hvilke kollektivløsninger som er best. Vi gjentar også målet vårt om å få trikkelinjen forlenget opp til Bjerke, sier Veivåg.

Bredtvet-diagonalen

Partiet ser med uro på miljøbelastningene på Kalbakken. Nedre Kalbakkvei breddes til 4-felts motorvei. Dermed trekkes en gammel kampsak opp fra ermet.
Vi vil jobbe for å få realisert Bredtvet-diagonalen. Der gir vi oss ikke, sier Veivåg.
I utkantene bør det bygges park-and-ride, slik at pendlerne kan sette fra seg bilen og reise kollektivt, har Venstre programfestet. I tillegg skal bomringen ha tidsdifferensiert avgift i rushen.
Det er 100.000 som pendler hver dag. Vi blir nødt til å dempe trykket, sier Veivåg.

Kulturhus

Kulturpolitikk er også viktig. Groruddalen bør få eget kulturhus, som nå er til utredning. Veivåg ser at Groruddalen har et stort utviklingspotensial og lover at partiet skal bidra til befolkningens beste.
Vi må tenke kreativt. Alnaparken kan være et sted hvor du kan få inn aktiviteter. Vi bør også utvikle de gamle Aker-gårdene og bruke kultur aktivt i byutviklingen. Jeg tror Granitt Rock blir en trendsetter. Den viser at det går an å få til ting som ikke ligger i sentrum, avrunder Veivåg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere