RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstrekvinne må inn

Venstres Trine Skei Grande må gjenvelges ved stortingsvalget. Vi trenger et høyt antall kvinnelige stortingsrepresentanter. Vi trenger kvinner i sentrale politiske posisjoner som ikke bare er opptatt av likestilling, men gjennomfører og går fra ord til handling. Mange har hvilt og trodd at likestilling går seg til. Det gjør det ikke! Det må makt og styring bak. Og klokskap! I de såkalte kvinneyrker sakker man akterut lønnsmessig. Kompetanseoppbygging går sent. Kvinnelige ledere skvises i omorganiseringer og fusjoner, ikke bare i næringsliv, men ogsåi offentlig sektor. Menn rekrutterer menn, og kvinner lar seg bruke. Generalisert og satt på spissen, men erfart gjennom mangeårig samfunnsengasjement og yrkesliv. Nettopp derfor må vi ha kvinnelige politikere med integritet og myndighet som våger å rydde opp og stake ny kurs. Slik har jeg opplevet Trine Skei Grande fra Venstre, 1. kandidat på Venstres liste i Oslo.

Venstres Trine Skei Grande har i tillegg til likestilling og likeverd engasjert seg sterkt for økt kompetanse i skolen, styrket lokaldemokrati og ikke minst styrket forskning ved universiteter og høyskoler samt satsning på kompetanse og kvalitet i helsevesenet. Vi har en eldreomsorg som for mange oppleves som uverdig. Derfor er det viktig at Trine Skei Grande får gjennomslag for at det skal ansettes flere leger og sykepleiere med kompetanse på sammensatte sykdommer og lidelser på sykehjem, at det skaL lages en samlet plan for oppbygging av forskningsprogrammer / akademiske stillinger i eldreomsorg, at det skal bygges flere sykehjemsplasser, og at fagkompetansen innen geriatri og rehabilitering skal styrkes.


Karen Bjøro
forsker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere