RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vent med å selge boligen

Boligeiere har opplevd et svært godt 1. kvartal i 2006, hvor det hele tiden er blitt satt nye prisrekorder. Meglernes råd nå er imidlertid: Selg før påske og vent med å kjøpe.

OSLO ØST: Mange venter tradisjonelt sett med å selge boligen sin til etter påske. Dermed blir det flere kjøpere enn selgere i årets første måneder, noe som igjen gir høyere priser. Prispresset har den siste tiden særlig vært stort sentralt i Oslo.
I løpet av annet kvartal forventer vi utflating av prisene, sier Tommy Kristiansen i Aktiv eiendomsmegling til Østkantavisa.

Bygges fortsatt for lite

Selv om Kristiansen ikke finner utviklingen bekymringsverdig, medgir han at han synes synd på førstegangskjøperne.
Beveger man seg syd eller nord kan man finne hyggeligere priser, er hans trøst til disse.
Det bygges nå flere boliger i Oslo enn på lenge. Likevel mener Kristiansen at det fortsatt satses for lite fra nybyggere. Særlig er det i dag underkapasitet på fireromsleiligheter, understreker han.
Dette gir ekstra mange med kapital på toromsmarkedet.

Skepsis fra banken

Å kjøpe nytt gir svært dyre kvadratmeter. I pris utgjør dette fort ti tusen pr. kvadratmeter. Ikke minst skyldes dette en viss skepsis fra bankene som særlig vegrer seg for å gå inn på enheter med høy fellesgjeld.
Mange boliger som sto klare for ett til to år siden selges imidlertid nå på nytt, og de med dårligst beliggenhet står tomme relativt lenge, sier Tommy Kristiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere