RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vent og se!


Viseadministrerende direktør i Avantor, Esben Madsen (t.v.), og prosjektleder Terje Løvold foran fremtidens Nydalen.
Viseadministrerende direktør i Avantor, Esben Madsen (t.v.), og prosjektleder Terje Løvold foran fremtidens Nydalen.
Avantor AS ber beboere og lokalpolitikere om å ha tålmodighet. Den "ferdige" Nydalen blir både bra og grønnere, sier viseadministrerende direktør Esben Madsen.

Nydalen: Mye har skjedd i Nydalen på få år, blant annet har Avantor AS siden 1992 utviklet/bygget 450.000 kvadratmeter inkludert 700 nye boliger, og ikke minst BI-bygget. Men mye er også fortsatt ugjort ifølge selskapets viseadministrerende direktør Esben Madsen.

160.000 m2

Hvis alt går etter planen skal vi bygge 160.000 flere Nydalen-kvadratmeter i en blanding av bolig og næring. Vi håper målet er nådd i 2015 det betyr en gjennomsnittlig utbygging på rundt 20.000 kvadratmeter i året, sier Madsen, som tror det "ferdige" Nydalen i 2015 vil bli et både bra men også grønnere resultat.

Antall boliger under planlegging er rundt 150 stykker fordelt på blokker i 4 og 10-12 etasjer i Sandakerveien 113-119 (reguleringsplanen ligger hos Plan- og bygningsetaten (PBE)), noen få "eksklusive" i det planlagte 24-etasjers signalbygget på Gullhaug torg (ligger også i PBE) p-plasser i dag og i Nydalsveien 16-26 (reguleringsplan snart på vei til PBE) er planen å få omregulert til rundt 150-200 leiligheter, i 4-5 etasjers blokker.

Konsekvensutredning

I motsetning til enkelte Nydalsbeboere og lokalpolitikere, synes Madsen det ikke er nødvendig med noen ny kommunedelplan, som erstatning for den som ble lansert i 1990. Ønsket om ny kommunedelplan for området bunner blant annet i at flere frykter at de siste grønne mulighetene i Nydalen ikke vil bli tatt vare på.

Det er riktig at den opprinnelige planen fra 1990 prioriterer næring i Nydalen. Men i 1997 utarbeidet Avantor en konsekvensutredning for området, hvor vi også innarbeidet flere boligprosjekter. Den ble i desember 1998 godkjent i næringsdepartementet, og har i ettertid gitt føringer for hvordan Avantor har utviklet Nydalen, også i henhold til politikernes "knutepunkt-politikk". I tillegg har plan- og bygningsetaten for få år siden utarbeidet retningslinjer for hvordan kommunen ønsker Nydalen-utviklingen. Og de reglene har vi fulgt, sier Madsen, og legger til at de siste to boligprosjektene i Sandakerveien og Nydalsveien arkitektonisk legger vekt på "lys og luft".

Arkitektur og grøntarealer

Blokkene vil ikke på noen måte fremstå som betongmurer, men ha åpne, store rom mellom blokkene. Det vil selvsagt også bli avsatt grøntarealer i tilknytning til boligene. Særlig i Nydalsveien 16-26 mot Maridalsveien blir det store områder med grønt, men også i tilknytning til den nye videregående skolen lenger opp i veien, i Nydalsveien 30c, sier Madsen.

Mye næring

Resten av utbyggingspotensialet rundt 130.000 kvadratmeter prioriteres til næringsvirksomhet. Ikke bare kontor, men også til mer handel og flere kafeer/restauranter, forteller Madsen.
I Nydalsveien 16-26 er det allerede næringsvirksomhet, mens tomten i Sandakerveien 113-119 foreløpig ligger "brakk". Men her er det planer om hele 35.000 bebygde næringskvadratmeter, og etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til har Politihøyskolen snust på tomten, men ingenting er ennå bestemt.
Men vi håper uansett på å få inn en høyskole til i Nydalen, i tillegg til BI, og den forestående videregående skolen (regulering snart på vei til Rådhuset, journ.anm.) i Nydalsveien, hvor 700-800 elever skal få plass, forteller Madsen.
Nydalen videregående skole skal etter planen åpnes høsten 2010, og reguleringsarbeidet er godt i gang.
I tillegg er nye næringsbygg planlagt på Nydalshøyden (Nydalen Allé 33 og 37 ferdig regulert) og Nydalspynten (ved Get-bygget også ferdig regulert).

Drifter alt

Avantor AS ble stiftet i 1971, og eier mesteparten av de eksisterende bygningene i Nydalen, (Storebrand og Norwegian Property eier også noen), men Avantor drifter alle. Men det var Gjeldsten & Røkke som kjøpte Nydalen fra Elkem i 1992, og som senere fusjonerte med Avantor i 1994. For 2007 hadde Avantor et resultat på nesten 124 millioner kroner.
Vi håper målet er nådd i 2015 det betyr en ut-bygging på rundt 20.000 kvm i året.
Esben Madsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere