*Nettavisen* Nyheter.

Venter 100.000

I fjor besøkte over 80.000 mennesker markedsdagen.

I fjor besøkte over 80.000 mennesker markedsdagen i Bogstadveien, i år forventer næringsforeningen 100.000 besøkende.

Bogstadveien: Lørdag braker det løs, med markedsdag i Oslos kanskje travleste handlegate, Bogstadveien. Erfaring tilsier at det kommer til å bli smekkfullt, når Bogstadveien næringsforening stenger gaten for trafikk, og butikkene flytter ut på gaten.

Tomm Ditlef Johansen, markedssjef i Majorstuen og Bogstadveien Næringsforening, forteller optimistisk om årets bilfrie markedsdag.

Jubilant

Jeg er overbevist om at det blir enda flere folk i år enn i fjor, og dessuten har vi jubileum og det håper jeg trekker litt ekstra, sier han.

Markedsdagen blir arrangert for 20 året på rad og siden 1988 har handelsdagen bare blitt mer og mer populær.

Bønder og modeller

Ikke bare har det blitt mer folk som besøker handlegaten, men stadig er det flere butikker og privatpersoner som deltar med produkter og varer, kunst og kultur.

I år er vi spesielt stolte av bondens marked, som kommer til å stille med 26 meter lang stand. De skal stå utenfor Thon Hotel Gyldenløve og det blir bonderomantikk og smaksprøver. Alt fra geitost til hjemmelaget saft, sier Johansen.

Markedsdagen har ingen kommersielle aktører innleid i år, men «Aktiv i Oslo» har stand i forbindelse med tv-programmet Top Models rekruttering av nye, unge og håpefulle modelltalenter.

De skal ha stand på Valkyrien, hvor modellspirer både kan få informasjon og melde seg på til programmet. En annen ting som er veldig hyggelig i år, er at flere stiller med mer kunstneriske produkter. For eksempel kunstmalerier, smykker og vaser, sier markedssjefen.

Trikk og bilfri dag

Arrangementet holdes litt senere på året i år, enn tidligere år. Arrangøren tror været er bedre og at det passer bedre i forhold til andre ting som foregår i mai.

Vi vil jo ikke ha for pent vær heller da. Det er jo et shoppingarrangement, så hvis det er strålende sol og kjempevarmt forsvinner alle ut på stranden. Så en mellomting er perfekt, sier Tomm om markedsdagen som er førstkommende lørdag 24. mai fra klokken 09.00 til 17.00.

Under arrangementet går det ikke trikk og det er selvfølgelig bilfritt og avstengt for trafikk hele dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag