RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter fortsatt på hjemmehjelp

For tre uker siden skrev vi om Ingrid Karin Nilsen på Oppsal som ikke hadde fått hjemmehjelp på over to måneder. Hun venter fortsatt på hjelpen som bydelen har lovet henne.

Jeg har blitt deprimert av dette, og har nesten mistet stemmen. Det er forferdelig skittent hos meg, og det påvirker astmaen min, sier hun fortvilet.
Sist noen fra hjemmehjelpen i bydel Østensjø var hos henne i slutten av september.
Både jul og nyttår har gått uten at jeg har fått gjort rent. Jeg blir syk av dette!

Ikke ett ord

Nilsen mener hun ble nektet hjemmehjelp da hun kom med kritikk av arbeidet som ble utført i hjemmet hennes. Hun fortalte i begynnelsen av januar til lokalavisen at hun følte hun var blitt beskyldt for å være rasist, noe hun reagerte svært sterkt på.
Seksjonsleder for hjemmebaserte tjenester i bydelen, Anne Kittelsen, uttalte seg til Nordstrands Blad på generelt grunnlag, men lovet at saken til Nilsen skulle bli sett på og at noen skulle ta kontakt med henne.
Jeg har fortsatt ikke hørt ett ord, hverken på telefon, per brev eller at noen har kommet hit. Noen dager har jeg problemer med å prate i telefonen fordi jeg mister stemmen på grunn av astmaen, og det har jeg gitt beskjed om til bydelen. Hvis de ikke har fått svar hvis de har ringt, kunne de jo sende et brev, raser Nilsen med en hviskende stemme.

Tør ikke opereres

Oppsal-kvinnen har store leddplager og har ingen mulighet til å få utført rengjøringen selv. Hun er også i operasjonskø, men sier nå at hun trolig ikke tør gjennomføre operasjonen.
Jeg tør ikke lenger belage meg på at jeg skal få hjelp fra hjemmesykepleien i bydelen, når de ikke engang klarer å gi meg rengjøringshjelp. Nå har jeg prøvd det meste for å få den hjelpen jeg har krav på. Den eneste utveien jeg ser nå er å gå til advokat.

Har avtale

Anne Kittelsen forteller til Nordstrands Blad at hun nå har vært i kontakt med Nilsen.
Vi har snakket med brukeren på telefon, og jeg har også vært på hjemmebesøk der. Nå har vi en avtale med brukeren om videre oppfølging og jeg håper vi kan finne en løsning som er tilfredsstillende for hennes behov.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere